TERIBIL MOMENT. Cei doi români mitraliaţi şi ucişi la Paris vor fi ÎNMORMÂNTAŢI CHIAR DE 1 DECEMBRIE în capitala Franţei

TERIBIL MOMENT. Cei doi români mitraliaţi şi ucişi la Paris vor fi ÎNMORMÂNTAŢI CHIAR DE 1 DECEMBRIE în capitala Franţei

Tinerii români care și-au pierdut viața în atentatele teroriste de la Paris la 13 noiembrie, vor fi înmormântați marți în capitala Franței.

Slujba va fi oficiată de Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, conform celor declarate luni, la Zlatna, de preotul Constantin Târziu, paroh la Biserica Ortodoxă Română din Paris. De la ora 11:30, un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Iosif se va ocupa de acest moment emoţionant.

“Sicriile celor doi vor fi aduse în catedrală și se va oficia în același timp pentru cei doi slujba înmormântării. Este vorba de strănepotul părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ciprian Calciu, și soția sa, Lăcrămioara Pop, din Baia Mare”, a afirmat preotul Târziu, conform Agerpres.

Vor fi prezenți și reprezentanți ai statului francez, iar cheltuielile de înmormântare vor fi suportate de autoritățile din această țară, conform parohului Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail din Paris.

Ne puteți urmări și pe Google News

În atentatele din 13 noiembrie de la Paris și-au pierdut viața cei doi români, soț și soție, Ciprian Calciu, de 32 de ani, și Lăcrămioara Pop, de 28 de ani. Ciprian şi Lăcrămioara participau la o aniversare la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, dar la un moment dat au fost mitraliați în timp ce se aflau pe terasa La Belle Equipe.