Marian Oprișan a intrat în sesiunea de toamnă a procesului său

Marian Oprișan a intrat în sesiunea de toamnă a procesului său

Procesul baronului de Vrancea, Marian Oprișan s-a reluat, azi, la Curtea de Apel Cluj, cu forțe proaspete. În prima fază, președintele Consiliului Județean Vrancea a fost achitat la Judecătoria Cluj Napoca.

Judecătorii au audiat 11 martori, dintre care un primar al unei comune din județul Vrancea,  care le-a povestit magistraților că angajații CJ Vrancea au pietruit, din greșeală un alt drum decât cel care era cuprins în planul de reabilitare. Ceilalți șapte martori au dat declarații în favoarea lui Oprișan, fără a-l incrimina.

Potrivit procurorilor DNA, o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, unor firme neeligibile, cu bani acordaţi de Ministerul Transporturilor. Alte acuzaţii se referă la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea a două imobile de protocol.

Mateuț s-a opus DNA

În sala de judecată, avocatul lui Oprișan, celebrul Gheorghiță Mateuț a cerut judecătorilor să îi aprobe audierea a 12 martori noi. ”DNA a făcut apel și a cerut reaudierea unor martori care nu au adus nimic nou în acest dosar, după ce au fost audiați și la fond. Noi, propunem să fie audiate 12 persoane pentru a venit cu alte dovezi că domnul Oprișan nu a comis acele infracțiuni”, a spus Mateuț.

Procurorul DNA a depus la dosar un set de fotografii care prezintă starea de degradare avansată a complexului Căprioara. Acest fapt l-a făcut pe avocatul Mateuț să intervină din nou. „Nu s-au propus probe noi. Această probă cu fotografii efectuate anul acesta nu are absolut nicio relevață. Ce relevanță are starea actuală a complexului la aproape zece ani de la data achiziționării? Este evident că fiind vorba despre un complex scos din uz, acesta să nu fie în starea cea mai bună”, a spus Mateuț.

Declarație tendențioasă

La ieșirea din sala de judecată, Oprișan a declarat că primarul comunei Biliești, Vasile Chirilă, audiat ca martor, a dat o declarație tendențioasă.

”Nu s-a asfaltat acel drum comunal. Eu tocmai am încercat să explic. Primarul cu directorul Direcției Tehnice, s-au înțeles să pietruiască tot drumul județean care traversează comuna Biliești. La un volum atât de mare de lucrări se mai poate întâmpla și așa ceva, să se asfalteze alt drum în locul celui propus în planul de execuție. Important este buna credință”, a spus Oprișan.