Tecău va juca a patra finală la Wimbledon

Tecău va juca a patra finală la Wimbledon

Alături de partenerul său Jean-Julien Rojer, tenismenul din Constanța a reușit, ieri, să acceadă încă o dată în ultimul act al turneului de Mare Șlem din Londra

România va avea un reprezentant în finala celui de-al treilea Mare Șlem al anului. În ultima rundă a probei de dublu de la Wimbledon, Horia Tecău și partenerul său Jean- Julien Rojer (Olanda) au izbutit, ieri, să treacă în semifinale de perechea Florin Mergea/ Rohan Bopanna (India), la capătul unei partide dramatice ce a durat trei ore și 22 de minute și încheiată cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Superior în jocurile directe cu Mergea

Tecău și Mergea, dublucampioni la junori pe iarba londoneză, în 2002 și 2003, s-au aflat ieri față-n față din nou în postura de adversari. Cei doi s-au întâlnit în circuitul ATP de cinci ori, iar echipa sportivului din Constanţa a câştigat de fiecare dată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, Horia Tecău va juca a patra sa finală de dublu de la Wimbledon, după cele pierdute în 2010, 2011 și 2013, pe când juca alături de suedezul Robert Lindstedt.

Pentru calificarea în runda finală a competiției de la All England Club, Tecău și Rojer vor primi un cec de 240.000 de euro și câte 1.200 de puncte ATP, în timp ce învinșii vor primi și ei 118.500 de euro și 720 de puncte ATP. În finala de la Londra, Tecău și Rojer vor juca cu învingătorii partidei dintre Jamie Murray/ John Peers (Marea Britanie/ Australia), cap de serie numărul 13, şi cuplul Jonathan Erlich/Philipp Petzschner (Israel/Germania), meci disputat după închiderea ediției.

Tot ieri, s-au stabilit finalistele din proba de simplu. Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza (locul 20 WTA) s-a calificat pentru prima dată în finala unui Mare Șlem, după ce a dispus de cehoaica Agnieszka Radwanska (13 WTA), cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3. În ultima fază a întrecerii londoneze, Muguruza se va duela cu Serena Williams, prima jucătoare a lumii, cea care a dispus de Maria Șarapova (4 WTA), cu scorul de 6-2, 6-4.