Primul obstacol spre Ligă, revelația Slovaciei

Primul obstacol spre Ligă, revelația Slovaciei

Steaua București, campioana României, va evolua în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor cu AS Trencin, echipă care s-a impus pentru prima dată în campionatul intern

Mirel Rădoi, antrenorul echipei Steaua, va debuta întrun meci oficial european, pe banca „roș-albaștrilor”, împotriva slovacilor de la AS Trencin, în turul doi preliminar din Liga Campionilor.

Primul meci, în deplasare

Este adversarul împotriva căruia campioana României își începe campania din cea mai importantă competiție fotbalistică intercluburi, cu scopul de a se califica în faza grupelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Steliștii vor disputa partida tur, în deplasare, pe 14/ 15 iulie, iar returul este programat să se dispute pe „Arena Națională” la data de 21/22 iulie.

AS Trencin a câștigat în acest an primele trofee interne: cupa și campionatul Slovaciei

AS Trencin este un club tânăr, înființat abia în 1992 și care, la finalul stagiunii trecute, a atins apogeul. „Roș-albii” au câștigat primul titlu din istorie și, de asemenea, au cucerit și prima Cupă a Slovaciei. Adversarii steliștilor s-au impus într- o competiție dominată de MSK Zilina, Slovan Bratislava sau Spartak Trnava.

Astra Giurgiu le-a venit de hac

Pentru fotbalul românesc, cei de la Trencin nu sunt o necunoscută. În urmă cu două sezoane, Astra Giurgiu i-a eliminat pe slovaci în turul al treilea din preliminariile Ligii Europa (LE), după un succes obținut în deplasare, scor 3-1, și un egal înregistrat pe „Arena Națională”, scor 2-2. Steaua a mai evoluat de două ori împotriva slovacilor. În 1968, în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, „militarii” au fost eliminați de Spartak Trnava (3-1 și 0-4), iar în 2012, în preliminariile LE, steliștii au trecut de aceeași echipă (0-1 și 3-0).

AS TRENCIN

Data înființării: 1992

Stadion: „Trencin” – 3.500 de locuri

Echipament: Alb-roșu

Antrenor: Martin Sevela

Palmares: Campionatul Slovaciei (2015) și Cupa Slovaciei (2015)

Vedetele echipei: Jairo, Rabiu Ibrahim, Gino van Klescik