„Mobilă şi durere”, cel mai bun spectacol de comedie

„Mobilă şi durere”, cel mai bun spectacol de comedie

Spectacolul „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, realizat la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, a câştigat premiul Cel mai bun spectacol de comedie, duminică seară, la Gala de închidere a celei de-a 13-a ediţii a Festivalului Comediei Româneşti - festCO, eveniment desfăşurat la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie.

Pentru acelaşi spectacol, au mai fost premiaţi Victor Ioan Frunză, care a primit premiul pentru Cel mai bun regizor, şi Alexandru Pavel, care a câştigat distincţia pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru personajul Urecheatul.

Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Mihai Smarandache, pentru rolul din spectacolul „De vânzare / For Sale”, text şi regie Gianina Cărbunariu, producţie a Teatrului Odeon, în timp ce distincţia pentru Cea mai bună actriţă în rol principal a fost câştigată de Oana Pellea, pentru personajul din spectacolul „N(AUM)”, coproducţie Unteatru şi Teatrul Metropolis. La categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, premiul a fost câştigat de Cristina Cassian, pentru rolul din spectacolul „N(AUM)”, coproducţie Unteatru şi Teatrul Metropolis. Cel mai bun scenograf a fost desemnat Andu Dumitrescu pentru scenografia spectacolului „De vânzare / For Sale”. În cadrul Galei de închidere a celei de-a 13-a ediţii a festCO au fost acordate şi două premii de excelenţă actorilor Vladimir Găitan şi Iarina Demian.

 

Ne puteți urmări și pe Google News