Din celulă, Vanghelie va tânji după cei „6 mici și o bere”

Din celulă, Vanghelie va tânji după cei „6 mici și o bere”

Judecătorii au respins cererea lui Marian Vanghelie de a fi trimis în arest la domiciliu. Într-una dintre vilele primite ca șpagă putea face un grătar în amintirea momentului de glorie: petrecerea cu sute de mii de mititei din 2009

Organizatorul celei mai mari petreceri câmpenești cu mici și bere de 1 Mai, Marian Vanghelie, este nevoit să serbeze ziua muncii într-o celulă de 12 metri pătrați. Asta pentru că judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justitie au decis, ieri, ca primarul suspendat din Sectorul 5 să rămână după gratii în arest preventiv.

Alături de „Vanghelioanele” de la Romexpo, ținute în noaptea dintre ani, primarul din Sectorul 5 a devenit celebru și pentru cel mai mare picnic cu mici organizat de 1 Mai în urmă cu șase ani, în 2009. Atunci, în Parcul Izvor din fața Casei Poporului, edilul a oferit gratis aproape 200.000 de mici la 40.000 de participanți, majoritatea membri PSD sau sindicaliști.

În fața camerelor de luat vederi, Marian Vanghelie a terminat șase mici și o bere în câteva minute. Mare pofticios, primarul nu a mai așteptat ca oamenii din staff să găsească furculițe de unică folosință și a mâncat fără tacâmuri. „L-am luat cu mâna, ați văzut? Eu mănânc românește!”, a încercat să explice gestul.

Ne puteți urmări și pe Google News

N-a spus dacă a făcut cinste din mită

Însă după ce un membru PSD i-a adus o furculiță de plastic, Vanghelie a renunțat la „românisme” și a luat micii burghezi cu tacâmul, asta și pentru că mititeii îl frigeau pe pofticios.

Petrecerea din 2009 va fi astăzi doar o amintire pentru politician, care va trece prin primul 1 Mai fără mici calzi. Asta pentru că acestuia i se pot aduce mititei, la vizitele rudelor și avocaților în arest, însă preparatele la grătar se vor răci până vor fi verificați de gardieni și cât se va aștepta la „vorbitor”. Pentru a-i oferi totuși o zi a Muncii fericită, avocații lui Vanghelie au solicitat, săptămâna aceasta, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar magistrații au respins propunerea. Reamintim că acesta se află în arest preventiv din data de 14 martie.

Primarul este acuzat de DNA de abuz în serviciu, primirea unei mite de 90 de milioane de euro și spălare de bani. O parte din șpagă o primea sub forma finanțării evenimentelor publice. În 2009, Vanghelie a refuzat să spună de unde a avut bani de sute de mii de mici.