Preşedintele ANT, Simona Man-“Vrem ca toţi turiştii să-şi petreacă concediul pe malul litoralului românesc”

Preşedintele ANT, Simona Man-“Vrem ca toţi turiştii să-şi petreacă concediul pe malul litoralului românesc”

Aflată în prima sa vizită pe litoral în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, Simona Man s-a arătat “încântată” de stadiul pregătirilor pentru deschiderea sezonului estival. Ea a spus că toate hotelurile de pe litoral sunt obligate să deschidă de 1 Mai dar nu a ştiut să spună care sunt sancţiunile pentru încălcarea legii.

Imediat după ce a vizitat trei hoteluri din staţiunea Mamaia, preşedintele ANT Simona Man şi-a exprimat mulţumirea pentru stadiul pregătirilor de pe litoral pentru deschiderea sezonului estival. “Ceea ce am văzut până acum ne-a încântat privirile, am văzut doar câteva hoteluri. Sunt trei structuri care sunt pregătite să-şi primească turiştii . Chiar foarte pregătite. A  fost şi o televizune care a luat câteva cadre din aceste structuri turistice, care sunt atât de cazare cât şi de masă. Credem că va fi un sezon în care turiştii vor fi, sperăm noi, mulţumiţi de ceea ce aceste structuri turistice le pot oferi”, a declarat, mulţumită, şefa Autorităţii din Turism.

Simona Man a anunţat că reprezentanţii ANT sunt de câteva zile la mare pentru a verifica hotelurile din Mamaia şi pe cele din sudul litoralului. Dacă în staţiunea Mamaia mai toate hotelurile vor fi deschise de mâine, în sudul litoralului multe unităţi vor fi închise. „Nu ne mai obligaţi să deschidem la 1 mai pentru că în sudul litoralului, nici 10% din  unităţi nu sunt pregătite să deschidă. Suntem obligaţi să deschidem la 1 mai, dar facilităţile fiscale pentru serviciile turistice intră de la 1 iunie. Se bat cap în cap” a comentat Virgil Stancu, patronul unui hotel din Mangalia. Simona Man nu a ştiut însă care este sancţiunea aplicată hotelirtilor care vor avea unităţile închise.

Preşedintele ANT, Simona Man, a fost invitată să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoral, să vadă că „nu e totul atât de roz „ Reacţia ei i-a şocat pe reprezentanţii industriei turistice. „Până în acest moment nu am avut niciun feedback că lucrurile sunt derapate. Lucrurile chiar stau foarte bine. Hotelierii sunt pregătiţi să primească turişti. Ce depinde de noi, cu siguranţă vom face”. Simona Man este convinsă  că  „toţi turiştii care doresc să-şi petrească concediul pe malul litoralului , o să şi-l petreacă pe malul litoralului românesc, asta ne dorim. Şi vom face tot ce ne stă în putinţă ca să ţinem aceşti turişti aici acasă la noi”. Nu a mai contrazis-o nimeni.

Ne puteți urmări și pe Google News