A fost anunțat lotul cu care România va înfrunta Canada în Fed Cup

A fost anunțat lotul cu care România va înfrunta Canada în Fed Cup

Naționala de Fed Cup a României va întâlni Canada, în deplasare, pe 18 și 19 aprilie. Alina Tecșor nu va putea conta pe Simona Halep și le-a convocat pe Irina-Camelia Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu și Raluca Olaru.

România a re șansa să revină, după 20 de ani, în elita tenisului mondial, la nivelul echipelor naționale feminine. Pentru asta, este nevoie ca sportivele „tricolore” să învingă în cadrul întâlnirii cu Canada, ce se va disputa pe 18 și 19 aprilie. Alina Tecșor, căpitanul nejucător al României, le-a selecționat pe Irina-Camelia Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu și Raluca Olaru, pentru acest meci. Simona Halep a refuzat să participe, iar Monica Niculescu este accidentată.

„Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Canada reunește unele dintre cele mai valoroase jucătoare ale momentului, niciuna din aceste fete nefiind la prima nominalizare. De când am preluat această echipă am avut ca obiectiv să valorific fiecare jucătoare, astfel încât să formăm împreună o echipă unită și puternică. Întotdeaua relațiile din echipă s-au bazat pe profesionalism, respect și încurajare reciprocă. Mulțumesc Irinei, Alexandrei, Andreei și Ralucăi, dar și Simonei, Monicăi și Soranei pentru ce am realizat împreună până în acest moment și pentru ceea ce vom face în continuare. Lipsa vreunei jucătoare din echipă, din diferite motive – accidentare sau pentru că se află într-o etapă importantă în cariera ei – nu va schimba din spiritul și unitatea pe care am câștigat-o împreună. Generația actuală de fete este una de excepție; ele au reprezentat țara cu drag în numeroasele competiții de juniori (individuale și pe echipe) și au continuat să o reprezinte cu cinste ridicându-și valoarea și în competiția de Fed Cup. Aceste fete, așa cum au declarat în nenumărate rânduri, vin să reprezinte România cu sufletul și sunt mândră de ele”, a spus Alina Tercșor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News