Trei migranţi pakistanezi au fost găsiţi ascunşi într-un tir cu textile. Voiau să ajungă în România

Trei migranţi pakistanezi au fost găsiţi ascunşi într-un tir cu textile. Voiau să ajungă în România

Agenţii Gărzii de Coastă au descoperit vineri trei cetăţeni pakistanezi care intenţionau să intre ilegal în România ascunşi într-un autotren ce venea din Bulgaria, acesta fiind condus de un cetăţean ucrainean.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisarul şef Petrişor Ieremia, a declarat că în timpul controlului amănunţit asupra unui autotren ce transporta mărfuri textile aduse din Turcia, pentru Ucraina, agenţii Gărzii de Coastă din punctul de frontieră Negru Vodă au descoperit trei bărbaţi, fără documente asupra lor.

Verificările amănunţite asupra autotrenului au fost determinate de identificarea unei tăieturi în prelata compartimentului de marfă a camionului înmatriculat în Ucraina. "Din verificările poliţiştilor de frontieră s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni pakistanezi, care intenţionau să tranziteze ilegal România pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen", a spus purtătorul de cuvânt.

Conform Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind controlul în comun al trecerii frontierei, persoanele în cauză au fost preluate pentru continuarea cercetărilor de către autorităţile de frontieră bulgare, scrie Agerpres.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News