Boko Haram avea o FABRICĂ de BOMBE

Boko Haram avea o FABRICĂ de BOMBE

Trupele nigeriene au descoperit o fabrică de bombe a Boko Haram în nord-estul statului Yobe. Informația vine după ce ISIS a acceptat alianța cu grupul terorist african.

Potrivit unui comunicat al armatei nigeriene, fabrica a fost descoperită după ce trupele sale au recucerit săptămâna trecută orașul Buni Yadi, aflat sub controlul Boko Haram din august 2014. Luptele pentru importanta localitate se dau de luni bune.

Soldații au descoperit cantități mari de explozibili artizanali, folosiți în mod frecvent de atentatorii sinucigași, a declarat pentru CNN generalul maior Chris Olukolade, șeful direcției de informații a armatei:

„Fabrica, aflată într-o companie de îngrășăminte, folosea și o serie de materiale de aici în explozibili artizanali. Trupele încă lucrează la mutarea materialelor, care includ o mare cantitate de veste pentru sinucigași, de la fabrică la baza militară.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialul nigerian a adăugat:

„Bomba de mare calibru folosită pentru aruncarea în aer a podului dintre Damaturu și Buni Yadi a fost produsă la această fabrică.”

Generalul Olukolade crede că descoperirea fabricii va afecta puternic capacitatea Boko Haram de a produce explozibili în viitor.

Autoritățile nigeriene au informat că trupele au întârziat să reocupe în orașul Buni Yadi din cauza unui mare număr de dispozitive explozive îngropate pe drumul care duce spre localitate.