INVESTIȚII DIN ȘPAGĂ: Povestea hotelului Predeal, perla averii lui Marian Vanghelie

INVESTIȚII DIN ȘPAGĂ: Povestea hotelului Predeal, perla averii lui Marian Vanghelie

Instanţa supremă a decis arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Procurorii au arătat că în patrimoniul a două societăți controlate de Marian Vanghelie prin interpuși, Calex Business Grup și Economat Sector 5 SRL, a intrat șpaga primită de la societatea Premier Palace- controlată de milionarul Marin Dumitri.

Potrivit DNA, aceste sume de bani au fost folosite de către Marian Vanghelie pentru achiziționarea achiziţionarea, între altele, a următoarelor imobile:

  • hotelul Bulevard din Predeal (cumpărat cu suma de 2.700.000 de euro);
  • o vilă în Bucureşti, se strada Obedenaru (pentru suma de 1.300.000 de euro).

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum a fost vândul hotelul Bulevard

 

Un anunț al Guvernului din anul 2002 arăta că: La sediul Ministerul Turismului s-a organizat astăzi, 04 septembrie 2002, licitaţie cu strigare pentru Hotel Bulevard, din Predeal. Activul aparţinând SC Predeal SA a fost adjudecat de Ciocan Sorin, persoană fizică din Bucureşti cu suma de 13,685 miliarde lei (aproximativ 480.000 de dolari la cursul anului 2002 n.r.), care reprezintă totodată şi preţul de pornire al licitaţiei. Câştigătorul a fost singurul care a depus documentele de participare la licitaţie.

Averea fabuloasă a complicei Laura Ciocan

Sorin Ciocan și soția acestuia, Laura Ciocan, au fost arestați în acest dosar fiind acuzați de favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă. Laura Ciocan a fost director administrativ în primăria Sectorului 5 și dircetor la Economat Sector 5 SRL.

  • Interesant, hotelul apare în declarația de avere a Laurei Ciocan, din 2008 – în 2009 nu mai apare- ca spațiu comercial cu o suprafață de 2.400 de metri pătrați. Laura Ciocan mai declara (două declarații din 2008 și 2009) că mai deține o casă de locuit de 140 de metri pătrați și o vilă de 230 d emetri pătrați. Ea mai avea 3 autoturisme, printre care un SUV Lexus RX 330, un renault Megane și un Fiat.
  • Potrivit declarației de avere din 2009, hotelul a fost vândut de soțul său, în 2009 firmei Calex Bussines Grup cu suma de 2.700.000 de euro, din care avans 500.000 de euro, iar restul urma să fie plătit în 24 de luni.

Trebuie precizat că societatea Calex Business Grup este controlata de catre Bodea Tiberiu, prieten din copilărie a lui Marian Vanghelie.

Ce servicii oferă hotelul

Potrivit paginii de internet a hotelului, Bulevard este situat în Stațiunea Montană Predeal, la 2 km de partiile de schi. Hotelul oferă acces gratuit la WiFi, deține restaurant propriu și terasa. Fiecare camera este dotata cu minibar, LED TV + canale prin cablu, un birou, telefon fix si o baie care include un dus cu hidro-masaj, uscator de par, papuci, articole de toaleta gratuite si halat de baie. Hotel Bulevard Predeal ofera un serviciu de receptie de 24 de ore pe zi si are facilitati de conferinte si evenimente si un loc de joaca pentru copii.