PRIMELE cuvinte rostite vreodată la TELEFON: "Domnule Watson, vino aici. Vreau să te văd" | VIDEO

PRIMELE cuvinte rostite vreodată la TELEFON: "Domnule Watson, vino aici. Vreau să te văd" | VIDEO

În 3 martie, în urmă cu 168 de ani în urmă, venea pe lume, în Scoţia, Alexander Graham Bell, omul care a inventat telefonul.

Fără imaginaţia acestui inventator, nu se ştie cum ar fi comunicat omul moder, dar cert este că deşi acum vorbitul la telefon este o banalitate, atunci când au fost rostite primele cuvinte, a fost nu numai o mare realizare, dar se poate spune că Graham Bell a prezis, în mod incoştient, şi care va fi evoluţia invenţie sale.

TOP 20 Realităţi din CHINA care te-ar putea ŞOCA | GALERIE FOTO

 

 

Primele cuvintele pe care Bell le-a rostit la "un aparat de vorbit la distanţă" au fost "Domnule Watson, vino aici. Vreau să te văd". Acum să te vezi cu cineva cu care vorbeşti necesită un smartphone şi acces la internet.  

Alexander Graham Bell a fost prima persoană care a brevetat un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite. Undele sonore loveau, în transmiţătorul lui Bell, o diafragmă flexibilă de care era ataşat un magnet. Diafragma şi magnetul vibrau şi un efect numit inducţie electro-magnetică producea un curent variabil într-o bobină alăturată. Acest curent era apoi transmis prin cabluri la un receptor. Curentul variabil producea un câmp magnetic variabil, care făcea să vibreze o diafragmă subţire de fier, pentru a reproduce vibraţiile sonore iniţiale. Transmiţătorul producea astfel doar un semnal slab, fără a-l amplifica, scrie descopera.ro.

Poţi să-l vezi unde este ASTRONAUTUL? IMAGINILE care arată cât de mare este în realitate Staţia Spaţială Internaţională | VIDEO

Cât de mare este în realitate Staţia Spaţială Internaţională Cât de mare este în realitate Staţia Spaţială Internaţională Cât de mare este în realitate Staţia Spaţială Internaţională Cât de mare este în realitate Staţia Spaţială Internaţională Cât de mare este în realitate Staţia Spaţială Internaţională

Primul telefon a fost dat chiar de inventator, la trei zile după ce şi-a brevetat invenţia, iar după cuvintele rostite, putem presupune, că momentul a fost unul încărcat de emoţie. De la acel moment, până la ceea ce numim azi telefon n-au mai fost decât vreo câţiva paşi: de la  telefonului fix, la cel mobil.

Potrivit statisticii, în 2014, 4,55 miliarde de oameni foloseau telefonul mobil, iar 1,75 de miliarde aveau un smartphone.

Fără TRUCURI. Doar talent de fotograf şi frumuseţea peisajului | GALERIE FOTO

Peisaje perfecte pentru o carte poştală Peisaje perfecte pentru o carte poştală Peisaje perfecte pentru o carte poştală Peisaje perfecte pentru o carte poştală Peisaje perfecte pentru o carte poştală