Audieri în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta

Audieri în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta

Fostul consilier judeţean Mihail Coman şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă sunt audiaţi la sediul DNA Ploieşti, în dosarul în care a fost arestat preventiv Iulian Herţan, cumnatul premierului Victor Ponta.

Mihai Coman se află de câteva ore în sediul DNA, aici fiind adus încătuşat şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă. Coman este urmărit penal pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi deturnaare de fonduri europene în dosarul lui Herţanu. Iniţial, Mihai Coman a fost reţinut seară de procurorii DNA în urma unor audieri, însă magistraţii de la ÎCCJ au respins propunerea de arestare preventivă a acestuia, dispunând măsura controlului judiciar.Tot atunci, a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă, împotriva acestuia fiind reţinute aceleaşi acuzaţii ca şi în cazul lui Coman.

Potrivit DNA, O firmă a lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor.

Prejudiciu de 10 milioane de lei

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare. Acest dosar vizează infracţiuni de fraudare a fondurilor UE și anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat sursele citate.