Deputaţii vor dezbate şi vota, miercuri, moţiunea simplă "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean",adresată ministrului Muncii

Deputaţii vor dezbate şi vota, miercuri, moţiunea simplă "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean",adresată ministrului Muncii

Moţiunea simplă "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean", iniţiată de PNL şi adresată ministrului Muncii, Rovana Plumb, va fi discutată şi votată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

Moţiunea a fost depusă săptămâna trecută de PNL şi vizează desfiinţarea, prin OUG 86/2014, a Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială şi formarea prin comasare, în locul acestora, a Agenţiei Naţionale pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială.

"Doamnă ministru, aceste instituţii trebuie întărite, nu desfiinţate prin diluare şi politizare! De aceea, vă solicităm abrogarea în regim de urgenţă a art. 5 al OUG 86/2014, considerând că această prevedere încurajează frauda fiscală pe piaţa muncii şi corupţia în sistemul de asistenţă socială şi transformă Inspecţia Muncii şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială în anexe ale PSD, cu caracter de ajutor social pentru şomerii de partid", se precizează în moţiunea semnată de către deputaţii PNL.

Semnatarii moţiunii îi cer ministrului Muncii abrogarea acelui articol din ordonanţă, solicitându-i să nu promoveze hotărârea de Guvern de formare a Agenţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camera Deputaţilor: PNL a depus moţiunea simplă "PSD guvernează la negru"