Românul care se bucură când leul se prăbuşeşte: Are un milion de dolari în conturi

Românul care se bucură când leul se prăbuşeşte: Are un milion de dolari în conturi

Moneda naţională trece printr-o perioadă în care se depreciază puternic faţă de dolar. Deşi pentru majoritatea românilor acest lucru este o veste proastă, există un om care a fost prevăzător.

Mai exact, este vorba despre nimeni altul decât Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa care, conform ultimei declaraţii de avere, completată în iulie 2014, are în conturi aproape un milion de dolari.

 

Nicuşor Constantinescu a declarat în documentul oficial că are un depozit bancar de 987.000 de dolari şi un cont curent de 5.000 de dolari. Se pare că preşedintele CJ Constanţa a crezut cu tărie în moneda americană, întrucât nu are economii în nicio altă monedă, nici în euro, nici în lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Prevăzător sau nu, cert este că aprecierea dolarului din ultima lună i-a adus lui Constantinescu o creştere a averii de aproximativ 8%.

 

Dacă în momentul de faţă dolarul se află aproape de pragul de 4 lei, la finalul lunii decembrie cursul era la nivelul de 3,68 lei pentru un dolar, ceea ce indică o apreciere a monedei americane faţă de leu cu aproximativ 8%. Săptămâna trecută, leul s-a depreciat masiv, dolarul depăşind pragul de 4 lei pe piaţa interbancară.

 

La începutul lunii septembrie a anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv în dosarul Centrului Militar Zonal, decizia fiind luată de Tribunalul Constanţa. El a revenit în România din Statele Unite ale Americii la începutul lunii noiembrie 2014, fiind dus de autorităţi în arest. La începutul acestui an, Nicuşor Constantinescu a revenit în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.