Excluderea lui Chiuariu, o chestiune de imagine

Excluderea lui Chiuariu, o chestiune de imagine

Deși l-au dat afară din partid pe senatorul Tudor Chiuariu, pentru condamnarea cu suspendare din dosarul Poșta, liberalii nu au luat în considerare și alte cazuri, în care parlamentari ai PNL au primit condamnări.

 Este vorba despre deputatul Hubert Petru Ştefan Thuma, condamnat în octombrie 2014 la 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere întrun partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dar și deputatul Dumitru-Verginel Gireadă, condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, în aprilie 2012, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, uz de fals.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a explicat, pentru EVZ, de ce liberalii, la ședința de vineri de la Iași, nu au discutat și cazurile altor parlamentari cu decizii ale instanței. „Am discutat doar situația dlui Chiuariu pentru că subiectul a luat amploare și era implicat și într-un alt dosar”, a spus acesta.

Deputatul PNL a adăugat că va fi modificat statutul partidului pentru a răspunde tuturor fazelor de cercetare penală.

Ne puteți urmări și pe Google News