Bătăi şi scandaluri, între elevi, în şcolile din Constanţa

Bătăi şi scandaluri, între elevi, în şcolile din Constanţa

Doi elevi de clasa a X-a ai Colegiul Tehnic de Marină “Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa au ajuns în atenţia poliţiştilor dar şi a Consiliului Profesoral după ce s-a bătut în clasă, încăierarea dintre cei doi fiind filmată şi încurajată de colegi. Un alt caz de violenţă în şcoală a avut loc şi la liceul de Telecomunicaţii.

Cea care a sesizat incidentul, astăzi, atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) cât şi la Poliţie, a fost chiar directoarea liceului de marin[. Ea a sunat la 112  anunţând poliţia că pe o reţea de socializare au apărut imagini cu conflictul dintre cei doi elevi. Incidental avusese loc marţi, 20 ianuarie. Poliţiştii i-au identificat pe cei doi agresori, cu ajutorul profesorilor. S-a aflat că, în timpul uneri pauze, cei doi s-au luat la bătaie în clasă, după ce unul l-ar fi înjurat pe celălalt. Spectatori au fost colegii lor, care în loc să îi despartă, i-ar fi încurajat, zgomotos, să se lovească. “Conducerea şcolii a început o anchetă, urmând ca celor doi bătăuşi şi, eventual, colegilor martori, să li se scadă nota la purtare” a declarat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

Încidentul de la liceul de marină nu s-a soldat cu vătămări corporale cum s-a întâmplat, însă, cu doar cu o zi înainte, la alt liceu din Constanţa. Potrivit Cristinei Ivan, luni, 19 ianuarie, doi elevi ai liceului de Telecomunicaţii , pe fondul unui conflict spontan, s-au luat la bătaie în clasă, în timpul pauzei. Cel care a pornit conflictul, un elev de clasa a X-a, i-a spart nasul unui elev de clasa a IX-a dupa ce, prin surprindere, l-a lovit cu capul in faţă. Victima s-a ales cu fisură de sept fiind transportata la spital, dar nu a rămas internată. “Elevul agresor este cercetat disciplinar, urmând să fie sancţionat cu scăderea notei la purtare. Învăţământul fiind obligatoriu, elevii indisciplinaţi un pot fi exmatriculaţi dar sancţiunile rămân înregistrate în foaia matricolă”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

 

Ne puteți urmări și pe Google News