„9 grade la Paris”, spectacol aniversar al Teatrului de Sufragerie

„9 grade la Paris”, spectacol aniversar al Teatrului de Sufragerie

Pe 24 ianuarie, Teatrul de Sufragerie prezintă spectacolul aniversar „9 grade la Paris” de Peter Kerek, cu Alina Berzunţeanu.

Spectacolul se compune pe de o parte dintr-un film de 56 de minute, iar pe de altă parte dintr-un monolog, interpretat pe scenă de aceeaşi actriţă care apare şi în film, publicul având ocazia să urmărească povestea simultan, din două perspective diferite, din cea a teatrului, pe de o parte, şi cea a filmului. Partea cinematografică va exprima felul în care femeia se autopriveşte din afară, iar teatrul va scoate la suprafaţa lumea ei interioară.

Într-o seară de iarnă, o femeie în jur de 34 de ani, se pregăteşte să-şi părăsească definitiv familia, soţul şi băieţelul de 5 ani. Ea pleacă la cineva, care a făcut-o să se îndrăgostească atât de tare, încât a ajuns să nu mai înţeleagă deloc cine a fost ea până acum. Spectacolul spune, în timp real, povestea ultimelor 56 de minute pe care această femeie le petrece la ea în casă, singură, înainte de plecare.

Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul „Sunt un orb” în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile convenţionale şi nonconvenţionale prin îndepărtarea barierei actor - spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria, un salon interbelic sofisticat, ea însăşi un decor, devine scena de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 100 de spectacole care au participat la festivalurile din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia).

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre spectacolele celor trei stagiuni se numără „Acasă” de Ştefan Caraman, „Zorba” după Kazantzakis, „Ciao Bella” de Antoaneta Zaharia, „Moskova – Petuski” de Theo Herghelegiu, „Cântăreaţa Cheală” de Eugene Ionesco, „Netotu” de Cristian Juncu, „Cele 3 Roxănici” de Theo Herghelegiu, „Ne vom revedea în anul care a trecut”, de Ştefan Caraman.

Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Frange 2012, Iaşi Frânge Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Naţional al Teatrului Independent 2013.

În martie 2014 Teatrul de Sufragerie a înregistrat prima premieră teatrală din România pe un aeroport, Aeroportul Internaţional Henry Coandă, un concept care a presupus înlocuirea scenei cu spaţiul real al poveştii, fiecare - actor şi spectator - fiind expus într-un mod diferit şi neobişnuit. Este vorba de spectacolul „Ne vom revedea în anul care a trecut”, de Ştefan Caraman, regia Alexandru Nagy, cu Gelu Niţu, Cătălina Mustaţă, Meda Victor şi Mihai Smarandache.

Participarea se face în limita a 20 de locuri disponibile. Pentru bilete şi detalii teatruldesufragerie@gmail.com, bilete online www.iabilet.ro.