NOI PISTE în cazul MASACRULUI DE LA BERLIN! Anchetatorii au dezvăluit informaţiile stocate de GPS-ul camionului! Ce s-a întâmplat înainte de ATACUL TERORIST

NOI PISTE în cazul MASACRULUI DE LA BERLIN! Anchetatorii au dezvăluit informaţiile stocate de GPS-ul camionului! Ce s-a întâmplat înainte de ATACUL TERORIST

Anchetatorii care se ocupă de masacrul de la Berlin au dezvăluit prezei datele stocate în GPS-ul din interiorul camionului care a lovit din plin zeci de oameni prezenţi la Târgul de Crăciun, informează The Mirror.

Potrivit datelor, se pare că autotrenul, înmatriculat în Polonia, ar fi fost deturnat într-un depozit din Berlin, unde suspectul l-ar fi ucis pe adevăratul şofer. 

Cetăţeanul polonez a fost găsit mort în cabina camionului, iar potrivit declaraţiilor celor apropiaţi, acesta nu a mai putut fi contactat din jurul orei 16:00. 

Potrivit datelor GPS, camionul a fost oprit și repornit de mai multe ori, între orele 15:00 - 19:00, înainte ca suspectul să intre cu el în mulțime, timp în care, cel mai probabil, şoferul a fost ucis. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma masacrului, martorii au declarat că în cabină se aflau doauă persoane, una dintre aceasta fiind găsită fără suflare de către poliţişti în cabina autotrenului. Se pare că aceasta era adevăratul şofer al camionului, iar suspectul a reuşit să fugă. 

“Nu stim exact ce s-a întâmplat cu șoferul nostru. În presă, informația este că în camion se aflau doi bărbați. Noi am trimis un singur om, care trebuia să ajungă în Berlin și să descarce marfa acolo” a declarat managerul companiei, Łukasz Wąsik.

Presupusul criminal are 23 de ani iar presa germană a aflat că anchetatorii l-au numit Naved B. Se pare că el ar fi pătruns pe teritoriul Germaniei în ultima zi a lui 2015 şi locuia de mai multe vreme în centrul pentru refugiaţi amenajat în incinta fostului aeroport Tempelhof. Se pare că a ajuns în Austria venind dinspre Balcani. Procedura de acordare a azilului în cazul suspectului nu a fost însă finalizată în cazul lui.

Pakistanezul arestat este interogat în prezent de anchetatori și neagă, potrivit DPA, orice implicare în atac. El a fost reținut la scurt timp după comiterea atrocităților de luni seara, după ce un martor ocular l-ar fi urmărit de la distanță în timp ce încerca să fugă și ar fi transmis poliției poziția acestuia, ceea ce le-ar fi permis forțelor de ordine să-l aresteze destul de rapid.