EXCLUSIV. SURPRIZĂ DE PROPORȚII. Evenimentul zilei a AFLAT PE SURSE care va fi PROPUNEREA DE PREMIER pe care PSD și ALDE O VOR FACE

EXCLUSIV. SURPRIZĂ DE PROPORȚII. Evenimentul zilei a AFLAT PE SURSE care va fi PROPUNEREA DE PREMIER pe care PSD și ALDE O VOR FACE

Convinși că liderul PSD, Liviu Dragnea nu va avea șanse să fie acceptat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier, social-democrații au decis alături de aliații lor de la ALDE să-i propună șefului statului ca senatorul Mihai Fifor să fie șeful Executivului. Potrivit surselor EVZ, Fifor este prima opțiune pe lista PSD după Liviu Dragnea, și omul în care șeful social-democraților ar avea încredere. Liviu Dragnea va fi președintele Camerei Deputaților, iar Călin Popescu Tăriceanu va rămâne șef la Senat.

EVZ a scris încă de ieri că nu este exclus ca partidul să vină cu alt nume de premier, decât cel al lui Liviu Dragnea. 

 CITIȚI MAI MULTE AICI

Intrat în Parlament în 2012, Fifor a cunoscut o ascensiune fulminantă în PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea. După ce a condus comisia parlamentară de anchetă a terenurilor de la Nana, Mihai Fifor a fost propulsat de Dragnea la şefia grupului PSD de la Senat, funcţie deţinută în trecut de lideri marcanţi ai partidului precum Ion Iliescu şi Ilie Sârbu. La scurt timp, tot cu susţinerea lui Dragnea, Fifor a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, fosta titulatură a lui Adrian Năstase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fifor e licenţiat în Filosofie, a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie a Universităţii Craiova, şi deţine un master în literatura română. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială.

Astăzi, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat  că au existat "numeroase încercări" pentru a convinge formaţiunea pe care o reprezintă să se ralieze unei "aşa-numite formule de centru-dreapta" şi că i s-a propus inclusiv să preia conducerea PNL. Liderul ALDE a subliniat că nu-şi schimbă poziţia şi atitudinea şi nu va face concesii acolo unde nu este nevoie. Prin urmare, ALDE va face majoritate cu PSD și vor forma împreună Guvernul. Cu UDMR, așa cum a anunțat și Liviu Dragnea, se va încheia un protocol de colaborare parlamentară. "N-am discutat cu premie...cu presedintele PSD , Liviu Dragnea, despre numirea noului prim ministru", a răspuns Călin Popescu Tariceanu, întrebat despre noul șef al Guvernului. 

PSD are un singur nume de propunere de premier pentru a fi înaintat preşedintelui Klaus Iohannis, a precizat aseară, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, el subliniind că nu există "nicio listă scurtă". 

"Am văzut şi în timpul campaniei electorale, erau alte nume, ca posibili premieri. După alegeri au apărut alte nume ca posibili premieri. Nu există nicio listă scurtă. Ştiţi foarte bine şi dumneavoastră că sunt unii care se autopropun pe la televiziuni şi dau pe surse, sau sunt alţii pe care-i inventează alţii. Nu vă luaţi după asta", a declarat Liviu Dragnea, în conferinţă de presă, el fiind întrebat dacă numele vehiculate în presă cu privire la variantele de "posibili premieri ai PSD, Sorin Grindeanu, Mihai Fifor şi Vasile Dîncu" se află pe o "listă scurtă" a sa.