Final de carieră în ringul de box. Zmărăndescu: „Când sute de oameni îți scandează numele, plângi”

Final de carieră în ringul de box. Zmărăndescu: „Când sute de oameni îți scandează numele, plângi”

Fostul bodyguard vrea să facă loc altor sportivi să se afirme

După ce și-a adjudecat toate titlurile puse în joc în Marea Britanie, Cătălin Zmărăndescu a decis să se retragă din box. Meciul oficial de retragere s-a jucat pe 18 noiembrie, la Circus Tavern, în Londra. Zmărăndescu a plâns în ring, de emoție. „Nu poți să îți imaginezi cum e când sute de oameni îți strigă numele, minute în șir. Plângi, și e cel mai firesc lucru”, a declarat Cătălin pentru EVZ. A intrat în ring împotriva irlandezului Jake Darnell, și a ieșit după trei runde, învingător, și cu ambele arcade sparte. Ceva ce nu a mai pățit de cinci ani. Cum e asta? E bine, clar. A fost un meci pe cinste, așa cum trebuie, de final de carieră pugilistică. „A fost un meci de care să îmi amintesc cu plăcere”, mai spune sportivul.

„Nu cred că mai am ce demonstra”

Cătălin Zmărăndescu a împlinit 43 de ani. De șapte trăiește la Londra unde și-a reconfigurat existența. Și-a întâlnit jumătatea, s-a însurat. Aici a învățat să trăiască liniștit. Tocmai și-a mutat academia sportivă într-un cartier mai bun, într-un spațiu mai mare. Zmărăndescu Sports Academy London e acum în New Barnet. Cătălin antrenează zeci de români, britanici, ruși, bulgari, unguri și chinezi.

Ne puteți urmări și pe Google News

În iunie se va retrage definitiv din cariera de sportiv, când va avea ultimul meci de MMA. „Nu cred că mai am ce demonstra în sporturile de contact. Am 43 de ani și toate titlurile la categoria mea. E timpul să las locul celor mai tineri”, spune Cătălin.

„Am fost și sunt modelul meu”

Întrebat ce dezamăgiri a trăit în sport, Zmărăndescu nu stă pe gânduri: „Niciuna. Fiecare meci m-a bucurat. Mi-e greu să spun care a fost cea mai mare bucurie din carieră. M-am bucurat de fiecare dată când am jucat în fața românilor, când miau scandat numele”. Întrebat despre modelul pe care l-a urmat, lupătătorul dă un răspuns sincre: „Eu am fost și sunt modelul meu”. Conduce un Mercedes CLS, cu număr de înmatriculare Otto, al doilea prenume al său, număr licitat de elevii săi, primit cadou. Locuiește într-un cartier bun, are prieteni medici și intelectuali români care au, ca și el, cariere de succes în Londra. Anul acesta s-a căsătorit religios cu cea lângă care spune că și-a găsit rostul, o româncă cu 10 ani mai tânără și cu propria sa afacere. Își doresc un copil. În țară, sportivul are doi copii, liceeni, un băiat și o fată, cu care se mândrește oriunde. Băiatul a decis să-i calce pe urme, și, de anul trecut, a început să boxeze. Primul meci l-a avut la Londra, tot la Circus Tavern, în fața unui irlandez cu carieră, și a învins. Pe 2 decembrie va juca al doilea meci în Marea Britanie. E mulțumit Cătălin Zmărăndescu de faptul că fiul său, Adrian-Mihai, îi calcă pe urme? „Mulțumit voi fi când va ajunge campion mondial. În momentul acesta văd că vrea. Văd că e serios și că învață mult. Pentru mine, el e tot un sportiv din academia mea. Ne spunem „bro” și avem o relație antrenor – elev. Sunt tatăl lui în afara sălii de sport și a competițiilor; în timpul liber”, a mai spus Zmărăndescu, pentru EVZ.