Senzaţionala istorie a ROMÂNULUI care face 10.000 de dolari pe lună cu ŞTIRI FALSE despre DONALD TRUMP

Senzaţionala istorie a ROMÂNULUI care face 10.000 de dolari pe lună cu ŞTIRI FALSE despre DONALD TRUMP

În ultimele trei luni ale campaniei electorale pentru prezidenţialele americane, siteurile cu ştiri false au avut, cu ajutorul Facebookului, un public mult mai numeros decât o serie de publicaţii de prestigiu gen New York Times, Washington Post, Huffington Post, NBC News, se arată într-o analiză complexă realizată de BuzzFeed News.

Astfel, în lunile cele mai importante ale campaniei, principalele 20 de siteuri şi bloguri cu informaţii false au beneficiat de aproximativ 8.711.000 distribuiri numai pe Facebook. Unul dintre cele mai de succes astfel de siteuri cu știri false -„Ending the Fed” - a fost creat de un român de doar 24 de ani.

Site-ul acestuia a adunat circa 3,3 milioane de vizualizări, conform Quantcast, iar pagina de Facebook a strâns cel puțin 350.000 de aprecieri, se arată într-un articol de pe INC.com, citat de digi24.ro.

Una din cele mai populare știri a fost în august. În articol se relata că Megyn Kelly, o cunoscută jurnalistă de la Fox News - post TV apropiat republicanilor, a fost concediată pentru că ar susține-o pe democrata Hillary Clinton. Știrea s-a viralizat iar, în urma verificărilor, Facebook a dovedit că știrea este falsă și a șters-o.

Ne puteți urmări și pe Google News

Site-ul a continuat însă să publice informații false. Analiza recentă a Buzzfeed asupra știrilor viralizate din campania electorală din SUA arată că acest site a avut patru știri în top zece știri false despre alegeri care s-au răspândit pe Facebook.

Una dintre ele, accesată de aproape un milion de oameni, anunțat că Papa Francisc îl susține pe Donald Trump.

Într-un interviu pentru Inc., Ovidiu Dobrotă a spus că e mândru că a făcut propagandă pentru Donald Trump şi că site-ul său „Ending the Fed” este „unul dintre cele mai mari site-uri din lume”.

Iar rezultatele, chiar dacă bazate pe informații false, o demonstrează. Spre exemplu, site-ul USA Today are mai puțin de 2 milioane de vizitatori unici lunar. Ceea ce înseamnă cu un milion de oameni au fost mai convinși de informațiile false.

În ceea ce privește banii, el a spus că obține „cam 10.000 de dolari pe lună prin Google AdSense”. Însă nu numai banii au fost determinaţi.

„În octombrie 2015 am auzit de Donald Trump și mi-a plăcut. M-am gândit că îl pot ajuta să câștige alegerile cu ajutorul site-ului. De aceea am creat endingthefed.com. Îmi pare rău că am postat știri false, le-am șters, dar la momentul acela nu știam că erau false”, a spus Dobrotă, negând că ar avea vreo legătură cu echipa de campanie a lui Donald Trump, declarându-se „un simplu simpatizant”.