PSD și aliaţii suspecteză o fraudare a alegerilor

PSD și aliaţii suspecteză o fraudare a alegerilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, suspectează, în baza unor „zvonuri”, o tentativă de fraudare a alegerilor parlamentare de către Guvernul Cioloş.

 „Sunt două instituţii-cheie în organizarea alegerilor, Ministerul de Interne şi AEP (...) Ministerul de Interne e condus de apropiatul lui Cioloş (...) AEP a rămas fără conducător, AEP după alegeri centralizează voturile şi repartizează mandatele pe baza unui soft la care deocamdată nu avem acces”, a spus Dragnea, duminică seară. El a adăugat că Guvernul ar plăti cu 2-3 mii de euro „postaci pentru Cioloş si PNL și USR”. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat şi el „îngrijorat” despre posibilitatea fraudării alegerilor după arestarea preşedintelui AEP.

În replică, premierul Dacian Cioloş a asigurat ieri, pe Facebook, că Guvernul face „tot ce-i stă în putere” pentru alegeri corecte şi a menţionat filmarea secțiilor de vot după închiderea urnelor, sigilarea ștampilelor de vot imediat după finalizarea procesului de votare, precum şi sistemul de împiedicare a votului multiplu.

Ne puteți urmări și pe Google News