„Tablouri văzute dintr-o parte”, o carte despre Frumos

„Tablouri văzute dintr-o parte”, o carte despre Frumos

Scriitorul Florin Toma și-a lansat aseară, în București, culegerea de eseuri despre artă - „Tablouri văzute dintr-o parte”

Despre ce este vorba mai exact? Ne explică însuși autorul, Florin Toma: „Cartea adună 60 de eseuri și cronici scrise de-a lungul vremii, despre 60 de maeștri ai artei contemporane românești”.

De ce „Tablouri văzute dintr- o parte”? Titlul nu este o ghicitoare sau o banală figură de stil. Nu! Autorul chiar comentează și analizează arta privind creațiile cu ochii minții mijiți, în liniște, pentru a distinge mai lesne înțelesurile ascunse. Privirea piezișă, vederea periferică, stimularea imaginației sunt tot atâtea ingrediente pentru o deslușire mai limpede a operelor de artă.

Cartea, scrisă spumos, în inconfundabilul stil patentat de Florin Toma, a apărut la Editura Ad Libri, prin generozitatea unui mare iubitor al artelor, dl Georg Lecca. La eveniment au fost prezenți criticul de artă Pavel Șușară, s c u l p to r u l Vlad Ciobanu și criticul literar Daniel Cristea-Enache.

Florin Toma, autorul cronicii plastice de la Viața Românească (revistă editată de Uniunea Scriitorilor), este și scriitor de romane și nuvele, dar și editorialist la Evenimentul zilei, unde scrie, zilnic, tableta intitulată „Alice în țara neterminată”.

Ne puteți urmări și pe Google News