Călin Popescu Tăriceanu: Este nevoie de o lege privind RESPONSABILITATEA magistraţilor

Călin Popescu Tăriceanu: Este nevoie de o lege privind RESPONSABILITATEA magistraţilor

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi că este nevoie de o lege referitoare la responsabilitatea magistraţilor. Președintele Senatului a susținut că sunt exemple în care oamenii au fost subiectul unor erori judiciare, dar nimeni nu a răspuns pentru acest lucru.

"Părerea multora, nu numai din mediul politic, este că e nevoie de o astfel de lege privind responsabilitatea magistraţilor. Eu cred că în perspectivă se va ajunge la aşa ceva. Nu pot să anticipez care va fi forma, pentru că aici există diferenţe de puncte de vedere importante, însă exemplele abundă de erori judiciare care au afectat oameni, vieţi, cariere, în care demnitatea umană a fost călcată în picioare şi nimeni nu răspunde pentru aceasta. Sigur, e o problemă pe care trebuie să o avem în vedere", a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

El a arătat că subiectul responsabilităţii magistraţilor este unul "sensibil", dar a apreciat că trebuie găsită o soluţie în contextul în care alţi funcţionari publici sau angajaţi în serviciile publice răspund pentru deciziile pe care le iau. 

"E un subiect delicat, un subiect important, de care magistraţii nu doresc să ne atingem, dar eu cred că printr-o dezbatere publică largă, în care să se conştientizeze faptul că aşa cum fiecare funcţionar public sau om angajat în serviciul public are o responsabilitate şi răspunde pentru deciziile sale, va trebui să ajungem şi aici la o soluţie", a conchis Tăriceanu. 

Ne puteți urmări și pe Google News