Gabriel Oprea a DEMISIONAT din Senat

Gabriel Oprea a DEMISIONAT din Senat

La trei ore după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze, Gabriel Oprea a anunțat pe Facebook că a luat decizia să părăsească Senatul.

"Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare", a scris Gabriel Oprea pe Facebook. 

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat din nou astăzi pe parlamentari pentru voturile împotriva Justiției. El a spus că nu știe dacă poate fi reluat votul în Parlament în cazul Oprea, dar ar fi bine ca fostul ministru de Interne să demisioneze pentru a detensiona situația. Iohannis s-a declarat revoltat de faptul că sunt parlamentari care au discursuri anti-justiție.  

"După părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane sau a unui parlamentar şi a unui fost ministru şi actual ministru, se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum, în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi nu poate fi uşor rezolvată. Nu sunt convins că există posibilitatea procedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze, dacă vrea să detensioneze situaţia", a spus Iohanni, care s-a declarat îngrijorat să vadă câtă lume a ieşit să protesteze în cazul Oprea. 

Ne puteți urmări și pe Google News