Jandarmul de ”oțel” din Cluj a intrat în Cartea Recordurilor

Jandarmul de ”oțel” din Cluj a intrat în Cartea Recordurilor

Adrian Petre, medaliat național și internațional la judo, a reușit performanța unică de a intra în Cartea Recordurilor, după ce a reușit să doboare recordul la flotări pe dosul palmelor.

Clujeanul este jandarm la Inspectoratul de Jandarmi Cluj unde este plutonier adjutant. Dincolo de haina militară, Petre este un campion la judo, pasionat de acest sport, dincolo de orice limite.

Din această pasiune și din dorința de a aduce câți mai mulți copii spre acest sport, jandarmul Adrian Petre a început în urmă cu mai mulți ani să organizeze demonstrații sportive, unde, pe lângă luptele de pe saltea, făcea și flotări pe dorul palmei. La toate aceste competiții, care se desfășurau sub egida ”și tu poți să fii campion”, participau și luptătorii din trupele speciale ale Jandarmeriei Române, fapt ce aducea un public numeros.

Din demonstrație în demonstrație, Adrian Petre a ajuns să facă sute de flotări pe dosul palmei, astfel că, la un moment dat și-a propus să doboare recordul mondial la acest capitol. ”Am văzut că se poate. La antrenamente mi-am dat seama că pot să dobor acest record mondial și astfel, la o demonstrație publică, care a avut loc în data de 16 martie 2014, a participat și o comisie de la Cartea Recordurilor”, povestește jandarmul.

Ne puteți urmări și pe Google News

I-au trimis titlul prin poștă după doi ani

Cu prilejul acestei tentative de doborâre a recordului mondial, jandarmul Petre a făcut 631 de repetări în doar 15 minute. Publicul a aplaudat generos, comisia a notat performanța și a plecat fără să mai dea nici un semn timp de mai bine de doi ani și cinci luni. Luni, jandarmul Adrian Petre a primit acasă un plic mai voluminos în care era certificatul care atesta doborârea recordului mondial precum și un trofeu, care poartă numele lui. ”Am fost și sunt extrem de bucuros. Pentru mine este o mulțumire sufletească faptul că am arătat că se poate face performanță foarte bună, dacă te pregătești bine și ai voință maxima”, a spus Adrian Petre.

Va participa la Campionatul Mondial de Judo

La cei 40 de ani pe care îi are, Adrian Petre este un sportiv bine antrenat. Datorită performanțelor foarte bune pe care le are, ”jandarmul de oțel” a fost ales să facă parte din lotul României la Judo, care va participa la Campionatul Mondial de Judo, care va avea loc în luna noiembrie, la Miami. ”Peste două luni, în SUA, am concurs de judo, Campionatul Mondial de Judo, la Miami, pe grupe de vârste, la grupa plus 30 de ani. Reprezint România la grupa de plus 30 de ani. Vreau să fac o performanță cât mai bună. Vreau să iau o medalie și să urc pe podium. Va fi greu dar nu imposibil”, a mai declarat pentru EVZ, jandarmul Petre.