Medicii au câștigat războiul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Pot lucra și la stat și la privat

Medicii au câștigat războiul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Pot lucra și la stat și la privat

Comisia mixtă formată din reprezentanți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică și ai Colegiului Medicilor care în luna iulie a decis că municipiul Constanța și 25 de kilometri în jur, este o zonă fără deficit de medici specialiști, s-a sucit. În ședința de ieri, convocată în urma revoltei medicilor care ar fi urmat să aleagă între a lucra la stat sau la privat, membrii comisiei au revenit asupra deciziei.

Așa cum a scris, ieri, EVZ, aproape 200 de medici constănțeni, peste 130 dintre ei lucrând și în spitalul Județean de Urgență Constanța, și în clinici private dar predând și la Facultatea de Mediciniă au amenințat că pleacă la privat și renunță astfel și la catedră, desființând practic facultatea. Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, s-a alăturat medicililor clinicieni, îngrijorat că cea mai mare unitate spitalicească din județ rămâne fără specialiști, deficitul de medici de 40% urmând să ajungă la peste 75%.

La ședința Comisiei mixte de ieri managerul Spitalului Județean, Ctălin Grasa, și profesorul dr Octavian Unc, din partea Facultății de Medicină Constanța, și-au prezentat punctele de vedere, argumentate. “Le-am pus pe masă și structura organizatorică a spitalului să vadă necesarul de specialiști despre care au spus că nu sunt în deficit, și le-am explicat dezastrul care s-ar crea dacă rămân la decizia din luna iulie. Apoi i-am lăsat să delibereze, semnalelele sunt pozitive” a declarat pentru EVZ, Cătălin Grasa.

Comisia a revenit astfel asupra deciziei iar medicii constănțeni pot lucra astfel, în relația cu Casa de Asigurări de Sănătate, și la stat și la privat. “Hotărârea, din câte am inteles de la secretarul comisiei, va fi publicată pe site-ul CJAS Constanța, luni. Spitalele cu care suntem în contract vor fi anunțate că nu se mai aplică acel art. din HG 161/2016 referitor la contractele medicilor. Toate spitalele din Constanța și 25 kilometri în jur trebuie să afle de această modificare. Asta  inseamnă că medicii vor căuta spitale private/publice la care să lucreze, sau să lucreze din nou la cele la care activau in paralel”, a precizat Aura Rădoi, purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța.

Citește și  scandal-cat-casa-in-sanatate-obligati-sa-opteze-intre-stat-si-privat-doctorii-ameninta-plecam-la-privat-desfiintam-facultatea-de-medicina.html

 

Ne puteți urmări și pe Google News