„SRI și SIE TREBUIE DESFIINŢATE” Declaraţia unui IMPORTANT OM POLITIC a stârnit uimire

„SRI și SIE TREBUIE DESFIINŢATE” Declaraţia unui IMPORTANT OM POLITIC a stârnit uimire

Un important om politic a lansat acuzaţii extrem de grave la adresa serviciilor secrete, despre care susţine că nu au livra “nicio formație utilă instituțiilor statului”.

Fostul șef al cancelariei prezidențiale, Cătălin Avrămescu, este cel care a făcut declaraţiile, potrivit ziare.com. Acesta a precizat că în trei ani și jumătate cât a fost șeful Cancelariei prezidențiale și în patru ani și 11 luni, cât timp a fost ambasador al României în Finlanda și Estonia, nu a văzut nicio pagină de la SRI sau de la SIE care să aibă o utilitate în exercitiul funcțiilor pe care le-a avut.

„Într-un stat normal, democratic, serviciile secrete adună informații și le prezintă autorităților. Propun analize și formulează recomandări. Informează despre măsurile specifice. Creează un cadru de dezbatere. Ca oficial al statului roman, de la aceste servicii (SRI si SIE), nu am primit nimic, niciodata, cat de cat folositor. SRI și SIE trebuie desființate. În locul acestora trebuie înființat un adevărat serviciu de informații”, a mai susţinut Avrămescu.

„SRI și SIE nu sunt servicii de informații, ci asociații de interese”, a mai spus Cătălin Avrămescu, care a indicat că pentru această situație este vinovată şi clasa politică din România.

Ne puteți urmări și pe Google News