Olteanu şi Korodi, audiaţi înainte de contestaţia DNA

Olteanu şi Korodi, audiaţi înainte de contestaţia DNA

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fostul ministru al Mediului au dat cu subsemnatul la DNA, cu o zi înainte de judecarea contestației procurorilor privind arestul la domiciliu.

Primul care a ajuns, ieri, în faţa procurorilor anticorupţie a fost Bogdan Olteanu, acesta fiind citat din arest la domiciliu în dosarul de trafic de influenţă. Procurorii DNA îl acuză că ar fi primit 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, în 2008, pe vremea în care era preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru a face demersuri pe lângă Guvern în vederea numirii jurnalistului Liviu Mihaiu - omul lui Vîntu - în funcţia de guvernator al Deltei. La ieşire de la audieri, Olteanu a declarat: „Pentru mine, ceea ce era să se întâmple s-a întâmplat. Am suportat deja consecinţele şi am pierdut ce aveam de pierdut. De acum încolo rămâne să reuşesc să îmi găsesc dreptatea. Îmi pledez nevinovaţia, lucrurile vor merge înainte potrivit procedurilor. Nu discutăm elementele din dosar”.

La rândul său, fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, cel care a semnat pentru numirea lui Mihaiu s-a prezentat la DNA. Korodi nu a dorit să ofere detalii despre motivul pentru care a dat declaraţii la DNA, dar a recunoscut, totuşi, că a explicat procurorului care era procedura de numire a guvernatorului, în perioada în care el a fost ministru.

În 29 iulie, la data reţinerii lui Olteanu, Korodi declara: „Funcția de guvernator al Deltei Dunării e asimilată funcțiilor de secretar de stat, e asumată politic și în perioada guvernării 2005-2008 a fost asumată de PNL. Noi am colaborat până în decembrie, 2-3 luni, apoi știu că a fost schimbat în primăvară. (...) A fost un personaj activ (...) Am avut o colaborare bună”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Emoţii pentru Bogdan Olteanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, astăzi, contestaţia procurorilor DNA împotriva deciziei judecătoarei Angela Dragne, care a hotărât ca fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, poate fi cercetat în acest la domiciliu în dosarul de trafic de influenţă. Bogdan Olteanu va afla, astăzi, dacă va fi sau nu arestat preventiv în acest dosar, aşa cum cer procurorii anticorupţie.