Avocata Elenina Nicuţ, după motivarea CCR privind definiţia abuzului în serviciu : "Oprea în dosarul coloanei oficiale - curat şi uscat"

Avocata Elenina Nicuţ, după motivarea CCR privind definiţia abuzului în serviciu : "Oprea în dosarul coloanei oficiale - curat şi uscat"

Curtea Constituţională a explicat, în motivarea deciziei privind definiţia abuzului în serviciu din Codul Penal, infracţiune pe care se bazează majoritatea dosarelor DNA, că infracţiunea poate fi cercetată de procurori doar dacă vizează încălcarea unei legi primare (Lege, Ordonanţă simplă, Ordonanţă de Urgenţă) şi nu a unor acte cu putere juridică inferioară (Hotărâri de Guvern, ordine ale miniştrilor, regulamente de organizare şi funcţionare, coduri etice).

Avocata Elenina Nicuţ a scris, pe pagina sa de Facebook, că potrivit motivării CCR, Gabriel Oprea, în dosarul coloanei oficiale, este absolvit de orice vină.

"Oprea in dosarul coloanei oficiale - curat si uscat. Nu a incalcat nicio lege in sensul deciziei CCR, ci regulamentul de aplicare a codului rutier, aprobat prin HG", a spus ea.

Ulterior, Elenina Nicuţ a adăugat:  "art. 23 alin. 9 ultima teza si alin. 10 din OUG 195/2002 (codul rutier):

(9) (...) Condiţiile de obţinere a permisului de conducere se stabilesc prin regulament.

(10) Procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere se stabileşte prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", a mai scris Elenina Nicuţ pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News