Nemții, mari experți la loteria penalty-urilor

Nemții, mari experți la loteria penalty-urilor

Germania s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele Campionatului European, după victoria cu Italia, scor 1-1 (6-5, la loviturile de departajare).

 La Bordeaux, Germania și Italia au oferit, sâmbătă, un thriller de excepție, în „sferturile” Campionatului Euopean. Chiar dacă jocul a plictisit peste măsură în prima parte, duelul s-a întins până în prelungiri, la scorul de 1-1. A urmat loteria loviturilor de punctul cu var. Seria penalty-urilor n-a fost însă inspirația italienilor, care au cedat în final cu scorul de 5-6 în fața campioanei mondiale en-titre.

Pentru nemți au înscris Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng și Hector, și au ratat Muller, Ozil și Schweinsteiger, iar pentru „Squadra Azzurra” au punctat Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo și De Sciglio și au ratat Zaza, Pelle, Bonucci și Darmian.

Au dat statistica peste cap

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma celor 18 execuții a fost egalată, astfel, cea mai lungă serie de departajere din istorie, care a avut loc în 1980. Nemții, prin triumful de sâmbătă, de la Bordeaux, au eliminat pentru prima oară Italia la un turneu final, în urma altor nouă încercări zadarnice. Este al șaselea episod fericit pentru „Die Mannschaft” la penaltyuri, în cadrul turneelor finale (Campionat European și Cupă Mondială).

În „sfertul” dintre Germania și Italia au fost ratate nu mai puțin de șapte lovituri de la punctul cu var.

În 1982, Germania de Vest învingea Franța, la Mondialul din Spania, cu 5-4, apoi, la Mondialul din Mexic, în 1986, se impunea în fața țării gazdă cu 4-1. Patru ani mai târziu, la turneul final din Italia, nemții au câștigat seria loviturilor de departajare, cu Anglia, scor 4-3. A urmat Europeanul din 1996, atunci când tot englezii au căzut pradă nemților, fiind învinși cu 5-6. Tot „panzerele” au excelat la punctul cu var și la Mondialul din 2006, cu Argentina, scor 4-2.

În semifinalele Euro 2016, germanii se vor duela cu învigătoarea partidei Franța - Islanda (joc disputat, aseară, după închiderea ediției).