Programul COMPLET la Gărâna Jazz Festival. Carlos Bica și Per Mathisen ajung și ei în Poiana Lupului

Programul COMPLET la Gărâna Jazz Festival. Carlos Bica și Per Mathisen ajung și ei în Poiana Lupului

A mai rămas o lună până la ediția care marchează 20 de ani de Gărâna Jazz Festival, iar organizatorii au anunțat, în sfârșit, programul complet. Acesta numără 90 de artiști și 3 scene amplasate în vârf de munte. Ultimele confirmări din line-up-ul festivalului îl readuc în România pe Carlos Bica, cel mai prolific contrabasist portughez, alături de proiectul de succes Azul (Frank Möbus și Jim Black). Cea din urmă zi a festivalului, 11 iulie, va include prezența trio-ul condus de norvegianul Per Mathisen, alături de Hans Mathisen (chitară bass) și Utsi Zimring (tobe) – un concert virtuos cu elemente up tempo, swing, jazz electric, acustic și jazzrock.

”Gărâna Jazz Festival, evenimentul care a pus un sat din Munții Semenic pe lista celor mai râvnite festivaluri de jazz open-air din întreaga lume își va întâmpina publicul cu cinci zile pline de concerte și experimente muzicale îndrăznețe, în perioada 7-11 iulie. Maestrul jazz-ului american, Jack Dejohnette, va împărți aceeași scenă cu Arild Andersen, Kari Ikonen Trio, Magnus Öström Band și mulți alții”, arată Marius Giura, cel care a iițiat și organizează festivalul de două decenii. Programul complet al festivalului poate fi descoperit pe www.garana-jazz.ro/program.

Biletele pentru Gărâna Jazz Festival 2016 pot fi cumpărate online, pe site-ul biletmaster.ro, în trei variante:  bilet de 1 zi, la prețul de 90 de lei,  festival pass pentru 4 zile, la prețul de 320 de lei sau festival pass pentru 5 zile, la prețul de 400 de lei. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate și la fața locului, din Poiana Lupului, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii pe www.garana-jazz.ro.

Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. Au cântat la Gărâna:  Eberhard Weber, Mike Stern, Jan Garbarek, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitous, Zakir Hussain, Magnus Ostrom, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson, Avishay Cohen si Nils Petter Molvaer si multi altii.

Ne puteți urmări și pe Google News