Terasa Anticorupție în Parcul Herestrău. Copii şi părinţii sun invitaţi la discuţii despre impactul MITEI în societatea românească

Terasa Anticorupție în Parcul Herestrău. Copii şi părinţii sun invitaţi la discuţii despre impactul MITEI în societatea românească

O iniţiativă inedită a Direcției Generale Anticorupție (DGA), cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor. Ofiţerii anticorupţie au organizat Terasa anticorupţie, în Parcul Herăstrău, din Bucureşti, unde invită părinţi şi copii, deopotrivă, la discuţii despre ce înseamnă mita sau traficul de influenţă, fapte care au efecte din cele mai rele asupra societăţii româneşti.

DGA anunţă că astăzi, de Ziua Internaţională a Copilului, începând cu ora 13.00, în Parcul Herestrău, intrarea Charles de Gaulles, va fi amplasată TERASA ANTICORUPȚIE. Cetățenii vor fi invitați de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov și reprezentanții Asociației Pro Democrația la discuții pe teme anticorupție, în timp ce cei aproximativ 40 de voluntari, elevi și studenți angrenați în proiect, vor distribui materiale de informare și promoționale.

De asemenea, de la ora 18.30, are loc un spectacol artistic de scenă susținut de artiști precum Adda și Liviu Teodorescu, precum și teatru tematic prezentat de Cuibul Artiștilor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Activitățile de informare anticorupție a cetățenilor desfășurate, miercuri, 1 iunie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, fac parte din Proiectul de educație anticorupție Lideri pentru Integritate, desfăşurată pe durata a 3 zile consecutiv, în intervalul 30 – 31 mai și 1 iunie a.c., organizate de Direcția Generală Anticorupție (DGA), din Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Primăria Municipiului București, cu sprijinul  Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

 

Proiectul Lideri pentru Integritate se desfășoară în perioada martie – decembrie 2016 și își propune să conștientizeze și să formeze tinerii de liceu și studenții de la facultățile de drept, administrație publică și științe politice, pentru a deveni cetățeni model de integritate și moralitate, prin implicarea acestora în diverse activități și metode non-formale de prevenire a infracțiunilor de corupție. Activitățile principale ale proiectului constau în sesiuni de informare în licee, evenimente educative – cultral -artistice în Saptămâna Școala Altfel, campanie anticorupție în mediul online, Școala de vară pentru studenți și se va încheia în luna decembrie prin marcarea Zilei Internaționale Anticorupție - 9 decembrie.

Activitatea marchează, totodată, Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție – 30 Mai – 11 ani de la înființare.