În România, DETERGENŢI DILUAŢI, în Anglia, tratamente MINCINOASE. Sistemul care NE CONDAMNĂ LA MOARTE în loc să ne vindece
- Otilia Matei
- 16 mai 2016, 14:03
Nu numai România se confruntă cu probleme la nivelul sistemului medical, ci şi ţări mai dezvoltate. O practică imorală devine din ce în ce mai populară în sistemul medical privat din Marea Britanie. Clinicile de fertilitate îşi mint cu neruşinare clienţii.
O comisie de experţi privind tratamentele de fertilitate anunţă o creştere îngrijorătoare a prescrierii tratamentelor îndoielnice comercializate de clinicile private, exploatând financiar cuplurile fără copii.
“În cel mai bun caz, pacienţii sunt exploataţi financiar. În cel mai rău caz, tratamentele prescrise ar putea fi vătămătoare pentru viaţa mamei”, a declarat unul dintre experţii care conduc această anchetă.
Autoritatea pentru Fertilizare Umană și Embriologie este îngrijorată cu privire la adaosurile din tratamentele in vitro, iar acestea nu au fost testate pentru a putea fi comercializate. Personalul specializat din clinicile private prescriu tratamente cu potenţial vătămător, iar mai bine de jumătate din pacienţii care apelează la aceste servicii sunt informaţi greşit, de fapt, ei neavând probleme cu conceperea.
În ciuda numeroaselor studii care anunţă descoperiri de ultimă oră în domeniul fertilităţii, adevărul este că progresele sunt chiar modeste. În perioada 2003 – 2013, rata naşterilor prin FIV a crescut de la 20% la 26.5%.
Deşi marea majoritate a clinicilor desfăşoară o activitate exemplară, ne îngrijorează faptul că se oferă şi adaosuri din tratamentele prin FIV fără studii clare ca suport pentru utilitatea lor. Discutăm cu astfel de pacienţi şi am aflat că procesul FIV este unul greu şi emoţional, iar prescrierea acelor adaosuri creează multă confuzie în rândul lor. Pacienţii nu sunt sigură că au nevoie de astfel de completări la tratamentul de bază, dar se tem că dacă-l refuză, întregul process va fi sortit eşecului”, a declarat directorul Autorităţii pentru Fertilizare Umană și Embriologie, Sally Cheshire.
Fertilizarea in vitro (FIV) este o tehnică prin intermediul căreia ovulele sunt fecundate în afara corpului femeii. Aceasta este o metodă folosită în cazurile în care toate celelalte metode pentru a reuși să conceapă au eșuat și este un tratament major în infertilitate.
Tehnica a fost dezvoltată în Marea Britanie de către doctorii Patrick Steptoe și Robert Edwards. Primul așa numit “copil în eprubeta”, Louise Brown, s-a născut în Oldham, Anglia. Dezvoltări și contribuții importante au apărut și în Australia, sub conducerea lui Carl Wood,Alan Trounson și Ian Johnston. Al 3-lea copil din lume născut prin această tehnică de FIV, Candice Reed, s-a născut e 23 iunie 1980, în Melbourne, Australia.
Primul tratament de succes pentru FIV în USA a avut loc în 1981 sub conducerea doctorilor Howard Jones și Georgeanna Seegar-Jones în Norfolk, Virginia. De atunci fertilizarea în vitro a explodat efectiv în popularitate, astfel încât, acum peste 1% din nașteri au bebeluși concepuți în-vitro. În Danemarca deja acest procent a ajuns la 4%.