În atenţia utilizatorilor Facebook! Vă puteţi infecta browserul cu virusul Malware. Ce este un programul-virus Malware?

În atenţia utilizatorilor Facebook! Vă puteţi infecta  browserul cu virusul  Malware. Ce este un programul-virus Malware?

Conform informaticienilor, virusul Malware se referă la orice tip de software conceput intenţionat pentru a afecta un computer.

Programele malware pot sustrage informații delicate de pe computer, pot încetini treptat funcționarea acestuia și pot chiar să trimită e-mailuri false din contul dvs., fără să aveți cunoștință de acest lucru. Cum puteţi împiedica instalarea programelor malware 1. Actualizaţi des sistemele de operare 2.  Nu descărcați un program gratuit de editare video sau un joc 3. Nu  deschideţi dacă o persoană oarecare vă trimite un e-mail cu fișiere anexate sau imagini 4. Închideți fereastra de tip pop-up și nu dați clic în interiorul acesteia. 5. Nu daţi click pe videoclipuri cu titlul: "My first video", "My video" sau "Private video". Dacă veţi cădea în capcană veţi fi direcționaţi spre un YouTube fals, unde vi se cere să instalaţi o extensie suplimentară pentru a putea urmări videoclipul. În luna aprilie, deja au fost afectate zeci de ţări si sute de mii de utilizatori.