SEBASTIAN GHIȚĂ: ”Sunt PRESIUNI care se fac asupra mea. NU am voie să VORBESC cu 1112 PERSOANE”

SEBASTIAN GHIȚĂ: ”Sunt PRESIUNI care se fac asupra mea. NU am voie să VORBESC cu 1112 PERSOANE”

Deputatul Sebastian Ghiță a vorbit, la B1 TV, despre presiunile și lucrurile care-i sunt permise sau nu în contextul controlului judiciar impus de procurorii DNA pe numele său. Totodată, el a vorbit despre presiunile care se fac asupra sa de un an de zile.

Deputatul Sebastian Ghiță a vorbit despre presiunile și lucrurile care-i sunt permise sau nu în contextul controlului judiciar impus de procurorii DNA pe numele său. Totodată, el a vorbit despre presiunile care se fac asupra sa de un an de zile.

”Am ajuns la 1112 persoane cu care nu am voie să vorbesc.... Mâine merg la înalta cu Curte, și nu sunt dispus să fac mai multă politică decât este cazul. Dar persoanele care au venit cu denunțuri, persoane care au devenit denunțători de profesie, cu câte cinci dosare... Sunt denunțuri și documente strânse după aceste denunțuri. Dar acestea nu sunt lucruri speciale. Sunt lucruri normale, spre exemplu: a vândut o casă și ăla vine și denunțătorul a zis, domne, nu s-a plătit. Șeful și cel care coordonează dosarele este procororul. În fiecare dosar este câte un procurer”, declară Sebastian Ghiță, potrivit jurnaliștilor de la B1.ro.

Ghiță spune că DNA ”s-a trezit” cu denunțătorii ”la poartă” și că de-a lungul anului pot apărea și câte 70 de denunțători.

”Am pe un denunțător care după 5 ani, și-a adus aminte că o mașină cu care eu merg des a fost prinsă de radar cu viteză mare”, adaugă deputatul.

”Nici nu vreau să ne dăm după deget. nu este o chestiune normală, este o chestiune pe care o acuzăm mulți dintre cetățeni, această utilizare a denunțătorilor de profesie. Știm de ce o fac, pentru a-și ușura pedeptele lor. Problema e că uneori ei exagerează. Și nemulțumirea de multe ori vine din invențiile pe care aceștia le-au denunțat. pentru că lucrurile care s-au întâmplat se spun așa cum vrea procurorul”, mai precizează Sebastian Ghiță. În continuare el afirmă că astfel, o simplă vânzare sau cumpărare de teren devine mită, iar vânzătorul sau cumpărătorul nu știu asta.

La final, deputatul a menționat că nu se explică interdicția de a nu vorbi cu acele 1112 persoane.