JIHADIȘTII au un LABORATOR de CERCETARE pentru a crea BOMBE! OBAMA îndeamnă liderii lumii să ia MĂSURI URGENTE

JIHADIȘTII au un LABORATOR de CERCETARE pentru a crea BOMBE! OBAMA îndeamnă liderii lumii să ia MĂSURI URGENTE

Statul Islamic folosește laboratorul de chimie al Universității din Mosul, Irak, pentru a construi și a testa bombe ucigașe, anunță oficiali militari.

Vestea vine după ce analiștii au avertizat că Statul Islamic ar putea să pună mâna, în curând, pe materialele necesare pentru a construi bombe radioactive, arată Foxnews.com.

”Universitatea din Mosul este cel mai bun centru de cercetare, din lume, al Statului Islamic”, spune Generalul Hatem Magsosi, unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri în domeniul dispozitivelor explozive din Irak.

Teroriștii folosesc laboratorul universității pentru a crea bombe chimice, bazate pe peroxid, și veste sinucigașe, similare celor folosite de atacatorii din capitala Belgiei, Bruxelles, în atacurile din luna martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, îndeamnă liderii lumii să ia mai multe măsuri de sporire a securității nucleare și a recunoscut că există progrese în acest domeniu.

”Sunt primul care să recunoască treaba grozavă care rămâne de făcut”, a spus Obama la summitul de la Washington, adăugând că viziunea asupra dezarmării pe care a lansat-o la începutul primului său mandat s-ar putea să nu fie dusă până la capăt în timpul vieții sale. ”Dar am început”, completează președintele american în acest sens.

De asemenea, președintele SUA spune că nu se îndoiește de faptul că jihadiștii au pus mâna pe arme nucleare pe care le-ar folosi, cel mai probabil, să omoare cât de mulți oameni inocenți pot.