„La o țigară pe Splai”: 3.000 de studenți căminiști din Regie ies pe malul Dâmboviței ca să ceară modificarea legii antifumat

„La o țigară pe Splai”: 3.000 de studenți căminiști din Regie ies pe malul Dâmboviței ca să ceară modificarea legii antifumat

„Căminiștii” vor ieși marți, la ora 14.00, la o țigară pe trotuarul de pe Splaiul Independenței, adică pe malul Dâmboviței. E singurul loc unde-și pot satisface viciul, pentru că noile modificări legislative, care au intrat în vigoare de la 17 martie, le interzic să fumeze în campusurile universitare. Ba chiar s-au dat amenzi studenților prinși cu țigara aprinsă.

Protestul inedit va dura maximum o oră.

„De când a intrat în vigoare legea antifumat, nu mai avem voie să facem asta nici în fața căminelor, nici pe aleile dintre cămine și nici la terasele din incinta complexului studențesc. Ne-au pus semne cu „Fumatul interzis” pe fiecare ușă, la fiecare scară de cămin”, a explicat, pentru Evenimentul zilei, Răzvan Florea, vicepreședinte al Asociației Studenților din Ingineria Sistemelor Biotehnice, organizație care, împreună cu Asociația Studenților din Facultatea de Energetică a pus la cale evenimentul.

S-au dat deja amenzi!

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din cei în jur de 16.000 de studenți cazați în Complexul Regie, vreo 3.000 suntem fumători. Doar pe Splaiul Independenței, pe trotuarul de pe malul Dâmboviței putem să facem asta. Nu e corect. Nu am cerut autorizație pentru eveniment, pentru că nu e un protest în sensul sindical, este, în definitiv, o ieșire la țigară cu prietenii. Putem sta în grupuri fără să deranjăm pe nimeni”, ne-a mai spus liderul studenților.

Tot el ne-a dezvăluit că Poliția Locală a făcut verificări în campus și că studenții prinși fumând au fost amendați.

Tinerii cer, practic, modificarea Legii antifumat, astfel încât ei sa poată fuma în fața căminelor în care locuiesc sau pe străzile din campus și la terase, și să nu mai fie nevoiți să iasă din perimetrul campusului.