Soarta TVR, la mâna jocurilor de putere dintre PSD şi PNL

Soarta TVR, la mâna jocurilor de putere dintre PSD şi PNL

Televiziunea publică continuă să se afle într-un impas, în plin an electoral, din cauza neînţelegerilor dintre parlamentarii PSD şi PNL

Urmare a lipsei de consens politic între PNL şi PSD pentru desemnarea unui preşedinte-director general al TVR, televiziunea publică a rămas, cel puţin până săptămâna viitoare, fără un lider. Intenţionat, PSD nu a asigurat ieri cvorumul la şedinţa de plen în care trebuia votat George Orbean, acesta fiind susţinut de PNL pentru funcţia de preşedinte- director general. PSD ar fi preferat să rămână la conducerea televiziunii publice Irina Radu, variantă care nu este însă agreată de liberali. De altfel, în cursul zilei de ieri, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut o discuţie cu premierul Cioloş pentru a emite o ordonanţă de urgenţă prin care să numească un director general interimar la TVR. Cioloş a refuzat, precizând că problema TVR trebuie rezolvată de către Parlament, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul ordonanţei de urgenţă solicitată de PNL pentru organizarea alegerilor în două tururi. Prin Irina Radu, PSD ar fi vrut să controleze şi televiziunea publică, în condiţiile în care la conducerea radioului public se află Ovidiu Miculescu, apropiat tot de social- democraţi.

Potrivit unor surse parlamentare, PSD ar prefera să provoace insolvenţa TVR

Orbean, comparat cu Guseth

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, prestaţia lui George Orbean în faţa comisiilor de cultură reunite a fost comparată de parlamentari cu cea a Cristinei Guseth din comisia juridică, atunci când a fost nominalizată pentru funcţia de ministru al Justiţiei. „Nu mai avem nevoie de o altă Cristina Guseth, nu a ştiut să îşi expună proiectele şi nu a răspuns la întrebări”, a spus un social-democrat care a participat la audieri.Un alt motiv pentru care PSD nu a asigurat majoritatea a fost faptul că, tot ieri, plenul trebuia să voteze şi câteva numiri în cadrul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei(ANRE). Astfel, Dragnea nu ar mai agrea numirea lui Mihai Albulescu în Comitetul de Reglementare, pe care îl promovase Victor Ponta, şi a dorit să mai amâne votul.