Coincidențe cutremurătoare. Povestea copilului care a căzut de două ori de la geam peste același trecător și a gemenilor care au murit în aceeaşi, la aceeaşi oră, zi, în locuri diferite

Coincidențe cutremurătoare. Povestea copilului care a căzut de două ori de la geam peste același trecător și a gemenilor care au murit în aceeaşi, la aceeaşi oră, zi, în locuri diferite

Trei încercări de sinucidere oprite de același călugăr, un copil salvat, de două ori, de același trecător necunoscut, doi gemeni care mor în accidente rutiere pe același drum, la două ore distanță unul de celălalt. Să fi fost mâna destinului sau doar simple coincidențe? Adevărul e greu de stabilit în toate aceste cazuri ca și în multe altele care continuă să bulverseze și să fascineze.

În anii 1930, în Detroit, o tânără mamă îi mulțumea cu lacrimi în ochi unui trecător pe nume Joseph Figlock. Acesta mergea pe stradă când copilul femeii a căzut peste el de la fereastră. Trecătorul și copilul au scăpat teferi din acel straniu accident. Un an mai târziu, același copil a căzut de la același geam în capul aceluiași Joseph Figlock. Au scăpat și a doua oară fără nicio zgrârietură. (sursa: Mysteries of the Unexplained)

Gemenii John Arthur & Mowforth Arthur din Anglia trăiau în locuri diferite, despărţiţi de peste 100 de km, dar au simţit amândoi mai dureri în piept pe 22 mai 1975. Ambii au fost transportaţi la spital, dar niciunul dintre ei nu ştia de starea celuilalt. Amândoi au murit la aceeaşi oră, în aceeaşi zi. Ceva similar s-a petrecut în 2002.  Un bărbat din Finlanda a fost lovit de un camion în timp ce traversa cu bicicleta autostrada 8. Două ore mai târziu, fratele său geamăn a fost lovit pe aceeaşi autostradă, tot de un camion. Accidentele s-au petrecut la doi kilometri unul de celălalt. (sursa: BBC)

Faimosul portretist austriac din secolul al XIX-lea Joseph Aigner a încercat de mai multe ori să-și pună capăt zilelor. Prima oară la vârsta de 18 ani când a vrut să-și pună capăt zilelor, dar a fost oprit de misterioasa apariție a unui călugăr capucin. La 22 de ani și-a pus din nou funia de gât, dar călugărul a intervenit din nou. Opt ani mai târziu a fost condamnat la moarte pentru activitățile sale politice. Viața i-a fost salvată de același călugăr. La 68 de ani a reușit să-și curme viața folosind un pistol. Dar călugărul s-a aflat din nou prin preajmă, fiind cel care a oficiat ceremonia funerară a răposatului. (Source: Ripley's Giant Book of Believe It or Not!)

Ne puteți urmări și pe Google News

Doi gemeni născuţi în Ohio au fost separaţi după naştere, iar părinţii au ales să crească doar pe unul dintre ei, pe celălalt l-au oferit spre adopţie. Amândoi au primit numele de James, dat de familiile diferite în care se aflau. Amândoi au devenit poliţişti şi s-au căsătorit cu femei pe care le chema Linda. Ambii şi-au numit primul copil James Alan. Ambii au divorţat şi s-au recăsătorit cu femei pe care le chema Betty. Gemenii au avut chiar şi un câine de companie care purta acelaşi nume, Toy. Ei nu au ştiut unul de altul vreme de aproape 45 de ani. Când s-au întâlnit, şi-au dat seama că vieţile lor au suferit foarte multe coincidenţe. (sursa: urbology.ro)

În anul 1970, un bărbat care se afla pe scooter a fost lovit mortal de un taxi ce transporta un pasager. După un an, fratele său se afla în aceeaşi intersecţie din Bermude, pe acelaşi scooter şi a fost lovit mortal de acelaşi taximetrist, care avea în spate acelaşi pasager. Când a coborât din taxi, şoferul a văzut victima şi a rămas şocat, arăta exact ca şi cea pe care o accidentase mortal cu un an în urmă, neştiind că erau gemeni. După acest incident, taximetristul şi-a pierdut minţile. (sursa: urbology.ro)

În septembrie 1955, James Dean şi-a pierdut viaţa într-un teribil accident de maşină. El conducea un superb Porsche Spider, pe care îl botezase „Little Bastard“.

Când maşina a fost remorcată de la locul accidentului şi dusă într-un garaj, motorul s-a desprins şi a căzut peste un mecanic, zdrobindu-i picioarele. Motorul a fost cumpărat de către un medic, care l-a pus pe mașina lui de curse.  Acesta şi-a pierdut viaţa la scurt timp, în timpul unei curse, iar atelierul în care a fost reperat autoturismul a pierit într-un incendiu! Mai târziu, maşina a fost expusă în Sacramento, însă a căzut de pe stand şi i-a rupt şoldul unui adolescent. În Oregon, trailerul care transporta maşina lui James Dean s-a desprins de remorcă şi a distrus faţada unui magazin. În cele din urmă, în 1959, maşina s-a dezmembrat misterios în 11 bucăţi,  în timp ce era aşezată pe suporturi de oţel. (sursa: urbology.ro)