"Defăimarea" lui Dragnea, bazată pe o MINCIUNĂ împachetată în "convenţie europeană". Cum a reuşit şeful PSD să preia CONTROLUL în online invocând un document al unui ONG OBSCUR

"Defăimarea" lui Dragnea, bazată pe o MINCIUNĂ împachetată în "convenţie europeană". Cum a reuşit şeful PSD să preia CONTROLUL în online invocând un document al unui ONG OBSCUR

Controversata Lege a Defăimării, proiect iniţiat de preşedintele PSD Liviu Dragnea, a stârnit multe dezbateri aprinse, inclusiv în rândul parlamentarilor, asta deşi a fost adoptată în Senat şi urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Un detaliu însă a rămas nesesizat de toţi cei care au comentat această lege: În expunerea de motive a proiectului se arată că acesta vine în completarea legislaţiei comunitare, fiind inspirată de "Convenţia Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranţei si Combaterea Intolerantei".

Iată expunerea de motive a proiectului de lege:

"2. Compatibilitatea proiectului de act normativ cu legislatia comunitara in materie

Propunerea legislativa vine in completarea legislatiei comunitare in materie, fiind inspirata de «Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei», propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de catre Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii".

In cazul adoptarii prezentei propuneri legislative, Romania ar fi primul stat membru al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru asimilarea la nivelul societatii romanesti a principiilor si valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferente dintre grupurile sociale."

La punctul 4 din expunerea de motive, acelasi Liviu Dragnea, singur initiator, justifica:

4. Alte acte normative si sau documente internationale din care decurg angajamente

Romania s-a angajat sa promoveze o legislatie moderna in domeniul respectarii drepturilor omului si pentru combaterea discriminarii. Propunerea legislativa a fost inspirata de «Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei» propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de catre Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii.

Detaliul a fost observat şi relatat de site-ul coaliţiaromanilor, care scrie că acest Consiliu European al Tolerantei si Reconcilierii" este de fapt un ONG  international, creat in octombrie 2008 deAleksander Kwasniewski, fost presedinte al Poloniei, si Moshe Kantor, Presedintele Congresului Evreiesc European" cu scopul de a promova toleranta.

Mai mult, acest "organism european" invocat de Dragnea pentru implementarea Legii Defăimării, care presupune amenzi de până la 100.000 de lei, nu există, lucru confirmat şi de Comisia Europeană, care a răspuns interpelării formulate de europarlamentarul Andrea Molzer, care a cerut explicaţii privind apartenenţa acestui Consiliu şi baza legală a Convenţiei menţionate.

"Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii nu este o entitate a Uniunii Europene, iar Comisia nu furnizeaza nici o finantare pentru el. Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei nu este un document nici al Comisiei Europene, si nici al Uniunii Europene", a raspuns Comisia Europeana, potrivit aceleaşi surse.

 

Ne puteți urmări și pe Google News