Error 53! O ACTUALIZARE recentă a softului de la APPLE ar putea face ca iPhone-ul să NU mai FUNCŢIONEZE

Error 53! O ACTUALIZARE recentă a softului de la APPLE ar putea face ca iPhone-ul să NU mai FUNCŢIONEZE

Pentru dispozitivele reparate în alte centre de specialitate decât cele oficiale ale Apple, acest mesaj ar putea însemna defectarea definitivăa telefoanelor. În urma instalării actualizărilor softului iOS 9, poate apărea acest "error 53" pe ecranul unui iPhone 6 sau iPhone 6 Plus. Reprezentanţi ai Apple susţin că de fapt acest mesaj protejează clienţii, însă mii de utilizatori iPhone se plâng că actualizarea le defectează în fapt telefonul şi mai mult decât atât, fişierele stocate în memoria dispozitivului se pierd, fără a putea fi recuperate.

Principalul punct al problemei constă în măsurile de securitate ale senzorului de identitate Touch. "Noi tratăm foarte serios securitatea clienţilor noştri, iar Eroarea 53 este rezultatul controalelor de securitate concepute pentru a proteja clienţii noştri. IOS verifică dacă senzorul de identitate Touch din iPhone sau iPad se potriveşte în mod corect cu alte componente ale dispozitivului. Dacă iOS găseşte o nepotrivire, verificarea eşuează, iar senzorul de identitate Touch, inclusiv pentru utilizatorii este dezactivat”, au explicat reprezentanţii Apple.

Potrivit spuselor reprezentanţilor Apple, aceasta este o măsură de securitate menită să protejeze telefonul şi de a preveni o utilizare frauduloasă a senzorului ID Touch.

"Dacă un client întâlneşte Eroarea 53, îi incurajăm să contacteze Asistenţa Apple", se mai arată în declaraţia celor de la Apple. Senzorul de identitate, sensibil la atingere, înregistrează amprentele şi păstrează aceste date protejate ca pe o "enclavă sigură", explică o purtătoare de cuvânt Apple. Orice altă reparaţie, care afectează acest domeniu, precum butonul home ori ecranul, poate duce la apariţia mesajelor de acest fel, ducând automat la disfuncţionalitatea iPhone-ului. Potrivit spuselor aceluiaşi reprezentant al companiei, "ecranele defecte sau alte componente invalide" pot perturba metodele unice de asociere ale identificării prin atingere, astfel dezactivând telefonul, pentru ca acesta să rămână în siguranţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Wall Street Journal, mai mulţi clienţi Apple au apelat la centrele specializate Apple pentru reparaţii însă reparaţiile anterioare neautorizate au anulat garanţia dispozitivului. Apple a recomandat repararea telefoanelor la un centru Apple, însă din pricina faptului că nu toţi utilizatorii au acces uşor la unul din ele, foarte mulţi au decis să renunţe la dispozitivul blocat şi să cumpere altul nou, scrie descopera.ro