CONFLICTELE IAU AMPLOARE! Tudose, MESAJ TĂIOS către ONG-urile care cer demiterea ministrului Justiției

CONFLICTELE IAU AMPLOARE! Tudose, MESAJ TĂIOS către ONG-urile care cer demiterea ministrului Justiției

Premierul Mihai Tudose a avut un mesaj tăios, vineri seară, pentru organizația civică ce a cerut demiterea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Tudose a declarat că ONG-urile nu pot stabili cine face parte din Guvern.

"Când domniile lor o să câştige alegerile, îşi fac Guvernul", a spus Tudoseca răspuns la cererea organizațiilor civice de a-l demite pe Tudorel Toader.

Întrebat dacă ministrul Justiției riscă ceva după acest sandal, Tudose a replicat: "Din cauza asta, oricum nu (...) Nu ONG-ul stabileşte cine face parte dintr-un Guvern (...) Guvernul este emanaţia Parlamentului. Altfel, în orice zi a săptămânii, chiar şi în zilele libere sau sărbătorile legale, o să vină cineva căruia nu o să-i placă de cineva".

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul a mai precizat că nu s-a ajuns la o înțelegere în urma întâlnirii avute cu reprezentanţii organizaţiilor:

"Numitorul comun (...) a fost (...) posibilitatea dialogului (...) Un alt lucru extraordinar e că am ajuns şi la concluzia că putem să convenim că nu ne înţelegem (...) Guvernul nu poate să atace sau să suspende sau să facă nu ştiu ce la ceva ce nu există", a arătat Tudose, potrivit Agerpres.ro.

Referitor la posibilitatea ca Guvernul să emită Ordonanță de Urgență prin care să proroge modificările făcute în Parlament la legile justiției, Toader a spus: 

"Nu poţi să vorbeşti azi despre aşa ceva, legile respective neexistând (...) Să treacă de Curtea Constituţională, să treacă de promulgare şi şi atunci nu este un mecanism firesc ca structura executivă, în loc să pună în aplicare ceea ce spune legiuitorul, Parlamentul, să înceapă să se joace cu să suspende, să proroge, să le modifice. Nu e în regulă, chiar nu e, ăsta nu mai e stat", a mai precizat premierul.