„Un EXOD de proporții BIBLICE, imposibil de STĂVILIT” va invada Europa

„Un EXOD de proporții BIBLICE, imposibil de STĂVILIT” va invada Europa

Peste șase milioane de imigranți sunt cantonați în țările din jurul Europei, așteptând momentul propice pentru a intra pe continent.

Summit-ul dintre Uniunea Africană și Uniunea Europeană (UE-UE) care a avut loc la Abdijan, în Coasta de Fildeș, pe 29 și 30 noiembrie 2017, s-a soldat cu un eșec răsunător. Cincizeci și cinci de lideri africani și douăzeci și opt de lideri europeni au fost incapabili să cadă de acord asupra unui pachet minim de măsuri capabile să împiedice mai multe zeci de milioane de imigranți africani să se îmbarce spre Europa, se arată într-o analiză a Gatestone Institute.

În ciuda așteptărilor mari și a declarațiilor sforăitoare, unica decizie concretă a întâlnirii a fost promisiunea de a evacua 3800 de imigranți blocați în Libia.

Peste șase milioane de imigranți se află în tabere în țările din jurul Mediteranei, așteptând momentul oportun pentru a ajunge în Europa, arată un raport confidențial al guvernului german dezvăluit de Bild. Potrivit documentului, un milion de persoane așteaptă în Libia, un alt milion este poziționat în Egipt, 720.000 în Iordania, 430.000 în Algeria, 160.000 în Tunisia și 50.000 în Maroc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Turcia, peste trei milioane de imigranți sunt ținuți de președintele Erdogan, ca urmare a acordului semnat cu UE.

Fostul șef al ambasadei britanice din Benghazi (Libia), Joe Walker-Cousins, a avertizat că un milion de pretendenți la plecare provenind din diferite țări din Africa au luat deja calea Libiei, apoi pe cea a Europei.

Eforturile UE pentru a forma o gardă de coastă libiană i se par deopotrivă „prea puține și prea târzii”.

„Informatorii mei din regiune îmi spun că cel puțin un milion de oameni, dacă nu mai mult, se află ‘pe țeavă’, de la Africa Centrală până la Cornul Africii.”

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat că Europa „subestimează” amploarea și gravitatea crizei migratorii și că „milioane de africani” vor inunda continentul în viitorii ani, astfel că trebuie luate măsuri urgente.

Într-un interviu pentru Il Messagero, Tajani a declarat că un exod „de proporții biblice, imposibil de stăvilit” se va produce, dacă Europa nu va reuși să rezolve această problemă imediat: „Creștere demografică, schimbare climatică, deșertificare, războaie, foamete în Somalia și în Sudan: aceștia sunt factorii care împing la plecare.”

Cu câteva zile înainte de summit-ul UA-UE, Tajani a făcut apel la un „Plan Marshall” pentru Africa, un plan de investiții pe termen lung, a 40 de miliarde de euro, pentru a stimula educația și angajarea pe continentul negru.

El a pus în gardă împotriva creșterii demografice din Africa, care reprezintă „o bombă”, care va împinge milioane de africani spre Europa. „Fără strategie, vom avea terorism, imigrație clandestină, instabilitate”, a avertizat Tajani.

Până în 2050, Africii i se va datora jumătate din creșterea populației lumiim indică raportul ONU: World Populations Prospect. 2017.

Astfel  populația Africii va ajunge de la 1,2 miliarde, astăzi, la 2,5 miliarde în 2050. Între 2017 și 2050, 26 de țări africane își vor dubla populația.