Epilog șocant la crima din Călărași. Elevii ucigași au omorât un om pentru mașină și bani de iubită

Epilog șocant la crima din Călărași. Elevii ucigași au omorât un om pentru mașină și bani de iubită

Cel mai mic dintre criminali s-a îndrăgostit nebunește de o femeie, în vârstă de 28 de ani, care „i-a dat papucii” după ce a cheltuit cu ea banii luați de adolescent de la părinți. În dorința lui de a se întoarce la iubită, adolescentul a apelat la prietenul său, mai mare cu doi ani, care s-a oferit să îl conducă cu mașina. De aici, s-a născut planul ucigaș: au atacat doi oameni nevinovați

Crima din județul Călărași care a șocat o țară întreagă a plecat de la ambiția prostească a doi adolescenți: Andrei Simion și Cristian Tănăsescu în vârstă de 16 și, respectiv, de 18 ani. Așa cum a dezvăluit Evenimentul zilei, lunea trecută, cei doi sunt localnici, din județul Călărași. Amândoi erau elevi. Simion era în clasa a X-a și învăța la Liceul „Danubius”, din municipiul Călărași, iar Tănăsescu în clasa a XII-a și învăța la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, din Slobozia. Se cunoșteau de mici și erau din aceeași localitate, Drajna Nouă. Oficiali din Poliția Română au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei” că Andrei a sustras din casa părintească sume importante de bani, după ce s-a îndrăgostit de o femeie în vârstă de 28 de ani, din Bușteni. După ce a rămas fără bani, femeia i-ar fi „dat papucii”, iar, atunci, adolescentul a apelat la Cristian Tănăsescu, prietenul său din copilărie. Așa că, s-a întâlnit cu Tănăsescu iar acesta din urmă s-a oferit să îl ajute. Mai exact, urmau să facă rost de bani pentru ca Andrei să continue relația cu femeia de care se îndrăgostise. Tănăsescu s-a oferit să îl conducă cu mașina până la femeie, ca să o impresioneze, deși nu avea permis. Dar și el ar fi avut nevoie de bani, deoarece împlinea 18 ani și urma să își serbeze majoratul. În consecință, varianta la care s-au gândit a fost jaful, fără martori. Cu alte cuvinte, să atace niște străini cărora să le ia banii și mașina. În aceeași seară, ar fi trebuit să plece la iubita lui Andrei Simion. Așa cum reiese și din perchezițiile informatice făcute de anchetatori în telefoanele și în laptopul lui Cristian Tănăsescu, cei doi adolescenți se interesaseră de modalități de a da o lovitură în urma căreia să nu fie prinși.

Cristian Tănăsescu (sus) și Andrei Simion (jos)  

Ne puteți urmări și pe Google News

A serbat majoratul după crimă

În ziua în care au stabilit să dea lovitura și-au cumpărat, de la un magazin, din Slobozia, cuțite tip fluture, cu lama de 20 de centimetri. Apoi, au ieșit la marginea DN3A, acolo unde stau, de obicei, autostopiștii. Dintre mașinile care le-au făcut semn, a oprit Dacia Logan, de culoare roșie în care se aflau soții Violeta și Ion Constantin. Bărbatul de 58 de ani se afla la volan iar consoarta lui, de 55 de ani, în dreapta. Cei doi adolescenți s-au așezat pe bancheta din spate. Tănăsescu în dreptul șoferului, iar Andrei în dreptul femeii. Au parcurs o distanță relativ scurtă, până în localitatea Tudor Vladimirescu. Atunci, ca la un semn, Tănăsescu a înfipt cuțitul în gâtul bărbatului iar Andrei în spatele femeii. Anchetatorii ne-au dezvăluit că cei doi elevi au mărturisit că, după ce i-au înjunghiat pe soții Constantin, s-au speriat și nu au mai dus la capăt planul de a fura mașina și banii aflați în interior. Așa că, au deschis portierele și au luat-o la fugă. În grabă, Andrei a lăsat și cuțitul la locul faptei. Violeta Constantin a reușit să sune la telefonul de urgență 112 și a chemat ajutor. Între timp, Andrei și Cristian au luat-o, pe jos, către casă. Pe drum, elevii au stabilit să nu mai vorbească, o perioadă, între ei, pentru a nu crea suspiciuni. Ajuns acasă, Cristian a dat foc încălțărilor tip sport pe care le avea în picioare, iar cuțitul l-a îngropat într-unul dintre solarele familiei. La petrecerea de majorat, care a avut loc la trei zile după crimă, cei doi aproape că nu șiau vorbit.

Reținuți de Ziua Națională

Au fost, însă, ridicați chiar de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie. În fața anchetatorilor, cei doi au recunoscut faptele și le-au povestit criminaliștilor și motivul pentru care au comis o asemenea oroare. După o noapte de audieri, Andrei și Cristian au fost prezentaţi în fața unui judecător de la Tribunalul Călăraşi care a emis, pe numele lor, mandate de arestare preventivă. Sâmbătă dimineaţă, cei doi adolescenți au fost încătușați pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor. Pentru faptele lor, elevii riscă între 15 şi 25 de ani închisoare. Tot anchetatorii spun că vor cere şi o evaluare psihiatrică a suspecţilor. „Cei doi autori au premeditat săvârşirea faptei, s-au pregătit de acesta, şi-au achiziţionat câte un cuţit fiecare şi au procedat la săvârşirea cu deosebită cruzime a celor două fapte. Sunt elevi, nu provin din familii dezorganizate, locuiesc în apropiere de locul săvârşirii faptei. Ancheta până la final va clarifica inclusiv zona neuropsihiatrică a celor doi, întrucât, imediat după săvârşirea faptei au revenit la domiciliu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat comisar-şef Marian Iorga, şeful IPJ Călăraşi, cel care a coordonat ancheta.

FOTO: Ion Constantin, victima adolescenților criminali

Gest omenesc, urmat de o tragedie Crima a avut loc în seara zilei de 27 noiembrie. Soții Constantin se îndreptau, dinspre municipiul Călărași, acolo unde își au domiciliu, spre comuna Ștefan cel Mare, locul lor de naștere. Pe drum, în dreptul localității Drajna, cei doi adolescenți le-a făcut semn să oprească. Violeta, mai miloasă, i-a zis bărbatului ei să oprească și să îi ia că băieții „tremurau de frig”. Gestul omenesc al femeii avea să se transforme într-o tragedie. Nici măcar părinții celor doi băieți nu vor să mai audă de ei. Presa locală relatează că elevii fac parte din familii înstărite și au rămas șocați atunci când au aflat de grozăvia săvârșită de odraslele lor.