Lovitură URIAŞĂ pentru Amazon!!! Angajații Amazon din Italia și Germania vor fi în grevă de Black Friday.

Lovitură URIAŞĂ pentru Amazon!!! Angajații Amazon din Italia și Germania vor fi în grevă de Black Friday.

Angajații Amazon din Italia și Germania vor fi în grevă de Black Friday.

Aceștia solicită salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Retailer-ul online insistă asupra faptului că salariile lor se numără printre cele mai mari din sectorul logistic, garantând, în același timp, și alte beneficii, precum asigurarea medicală și pregătirea personalului. Este probabil că centrul de distribuție al companiei din Piacenza își va înceta activitatea. În Germania, șase centre de distribuție din întreaga țară vor fi afectate, de asemenea, de grevă. În plus, angajații Amazon nu vor lucra peste program în ajunul Anului Nou. Greva aceasta va avea consecințe majore, deoarece atât Italia, cât și Germania au adoptat tradiția americană a reducerilor masive de Black Friday, a doua zi după sărbătoarea americană a Recunoștinței.

Este prima grevă de acest fel, de la lansarea site-ului Amazon din Italia. Amazon este cel mai mare retailer online din lume, acesta având anul trecut venituri totale de 135,98 miliarde de dolari, în urcare cu 27,1% față de 2015.

Compania se află în mijlocul unei campanii mondiale de extindere. În SUA, grupul a achiziționat recent lanțul de magazine Whole Foods din SUA și acum deține și primele magazine fizice. În presă au apărut, însă, recent speculații că Amazon ar dori să preia și lanțul de hypermarketuri Carrefour, care are o importantă prezență  în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

(Financial Times)