Noul director de la TAROM are o plângere penală

Noul director de la TAROM are o plângere penală

TAROM are, începând de ieri, un nou director general interimar. Reunit în şedinţă de urgenţă, Consiliul de Administraţie l-a numit în funcţia de director pe Wolff Werner Wilhelm

Până acum, Wilhelm a fost director executiv al Bavaria Cars din Arad, o filială a Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW din Europa de Est. Ceea ce este mai puţin cunoscut despre noul director TAROM, român de origine germană, este că el are o plângere penală din luna mai a acestui an. Practic, în luna aprilie a anului 2016, o maşină Mercedes, în valoare de peste 100.000 de euro, a fost dusă „în vederea efectuării unor mici reparaţii” la service-ul firmei al cărui director era Wolff Werner Wilhelm (foto). După mai bine de un an, timp în care maşina nu a fost reparată, proprietarul a găsit Mercedesul ros de şobolani, în service-ul Bavaria Cars. În luna mai, experţii au evaluat maşina distrusă şi au stabilit că i-a scăzut valoarea cu 70.000 de euro. Drept urmare, proprietarul i-a făcut plângere penală lui Wolff Werner Wilhelm pentru distrugere şi fals în înscrisuri.

Apropiat de sponsorul lui Klaus Iohannis

Filiala pe care a condus-o noul director al TAROM face parte din grupul Automobile Bavaria, deţinută de omul de afaceri Michael Schimdt. Acesta este unul dintre oamenii de afaceri apropiaţi de preşedintele Klaus Iohannis, fiind considerat unul dintre sponsorii săi. În perioada în care actualul preşedinte al ţării era primar al oraşului Sibiu, el a primit de la firma lui Schimdt o limuzină de lux. Veronica, soţia omului de afaceri, este sora lui Renato Usatîi, un politician moldovean pro-rus, pe numele căruia autorităţile de la Chişinău au emis un mandat de arestare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Wizz Air, pregătit să preia TAROM

În timp ce autorităţile române au schimbat la TAROM patru directori în mai puţin de un an, compania maghiară Wizz Air se declară gata să preia cursele operatorului român de zboruri. Declarațiile au fost făcute de Owain Jones, chief corporate officer în cadrul Wizz Air: „Suntem întotdeauna pregătiți pentru acest scenariu (al falimentului şi preluării curselor –n.r.). Tarom devine din ce în ce mai mică, iar Wizz Air din ce în ce mai mare. Avem o rețea extinsă de rute pe care le acoperim, iar dacă ar trebui, suntem pregătiți pentru o astfel de eventualitate”. Interesant este că directorul Wizz Air a făcut această declaraţie în ziua în care la TAROM era numit director Wolff Wilhelm.