Cum se vede Lisabona de pe unul dintre pilonii celui mai mare pod din Europa. Ai avea curaj să încerci?

Cum se vede Lisabona de pe unul dintre pilonii celui mai mare pod din Europa. Ai avea curaj să încerci?

În Lisabona se află cel mai mare pod suspendat din Europa care traversează râul Tejo și arată fix la fel ca celebrul pod Golden Gate din San Francisco.

Deschis oficial în 1996, Ponte 25 de April a fost primul care a legat partea de Nord și de Sud a Portugaliei, până în 1998 când a fost construit podul Vasco da Gama. Cu o lungime de aproximativ 2,3 kilometri, este cel mai mare pod suspendat din Europa și al 20-lea ca lungime, din lume. Arată identic cu podul Golden Gate din San Francisco, însă  e mai lung cu 100 de metri decât fratele său geamăn american.

Dacă nu ți-e frică de înălțime, poți să mergi în Alcântara (Avenida da Índia)unde se află Experiência Pilar 7 – Centro Interpretativo da Ponte 25 de Abril și să urci pe unul din pilonii podului ca să vezi Lisabona de la 80 de metri înălțime, prin pereții și podeaua din sticlă. Biletul costă în jur de 6 euro de persoană.   

Ne puteți urmări și pe Google News

La 80 m deasupra Lisabonei, pe Ponte 25 de Abril

Acesta e doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să vezi Lisabona măcar o dată în viață. ” E unul dintre cele mai vehi orașe dar în același timp e modern, e un oraș foarte autentic. Cele mai importante atracții sunt: muzeul de artă contemporană, al doilea cel mai mare acvariu din Europa, palatele din Sintra, străzile înguste, panoramele extradioanare, celebrul tramvai galben”, a explicat Carmo Botelho de la Centrul de Turism din Lisabona. 

În plus, Lisabona e una dintre capitalele europene cu cele mai accesibile prețuri și datorită temperaturilor crescute, tot timpul anului, orice perioadă e bună să o vizitezi. Cu Tap Air Portugal ai zboruri directe de șase ori pe săptămâna București-Lisabona.