Opoziția încearcă să decapiteze Finanțele în Senat

Opoziția încearcă să decapiteze Finanțele în Senat

Moțiunea simplă „`Finanțista` ministrului Mișa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit”, inițiată de senatorii PNL, PMP și USR, va fi dezbătută astăzi, începând cu orele 16:00, în Plenul Senatului.

Moțiunea este semnată de 39 de senatori din PNL, USR și PMP, care îi cer Guvernului Tudose demisia ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa.

„Implementarea programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile a creat dezechilibre economice greu de surmontat. Creșterea economică, bazată în totalitate pe consum, și-a aratat deja costurile. Au crescut prețurile, dobânzile, euro și dolarul față de leu, deficitul bugetar, deficitul comercial, deficitul de cont curent și datoria publică. În acest context, contribuția investițiilor la creșterea economică este zero”, susțin senatorii PNL, USR și PMP.

Mai mult, cei care au inițiat moțiunea punctează că „actuala putere de stânga din țara noastră a reușit, în doar zece luni, să ciuruiască bugetul României prin cheltuieli populiste, să omoare investițiile și să scoată România cu un picior afară din Uniunea Europeană pe seama depășirii angajamentelor legate de deficitul bugetar”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, „haosul fiscal generat de guvernele PSD – ALDE”, „creșterea cheltuielilor structurale cu salarii, fără creșteri de productivitate”, „micșorarea investițiilor publice”, „scăderea încasărilor bugetare”, „deficitul bugetar scăpat de sub control”, „creșterea inflației” și „reacții negative ale investitorilor” îndreaptă România „într-o direcție periculoasă” și cer înlăturarea de la conducerea ministerului de Finante a lui Ionuț Mișa.